Posibilități de afaceri în comuna Crușeț

Deși comuna Crușeț duce lipsă de investitori, primarul se  mândrește cu localitatea pe care o conduce, pentru că are potențial. Viorel Drăgușin susține că la Crușeț se poate investi în viticultură și susține cu argumente. Edilul se laudă și cu nisipul din Amaradia, râul care străbate comuna, pentru că este foarte bun pentru materiale de construcții. Cu toate astea, localnicii nu se încumetă să investească din cauza crizei financiare.

Primarul din comuna Crușeț are câteva idei de afaceri pentru investitorii care ajung în localitatea pe care o conduce. Viorel Drăgușin susține că localitatea are nevoie de întreprinzători, dar mai ales de locuri de muncă. Edilul susține că se pot face la Crușeț materiale de construcții de calitate, asta pentru că nisipul din râul Amaradia se poate folosi ca materie primă și s-au făcut chiar studii în acest sens. Un localnic a încercat să facă acest lucru, numai că din cauza crizei și a lipsei unor contracte ferme a dat faliment. „S-au făcut recent niște studii și râul Amaradia are un potențial foarte mare în ceea ce privește nisipul pentru materialele de construcții. S-a făcut un studiu fizico-chimic, iar acest nisip se pretează foarte bine pentru materialele de construcții. Din acest punct de vedere, vreau să vă spun că un cetățean din Crușeț și-a făcut o micro făbricuță și făcea materiale de construcții cu nisip din acest râu, însă din nefericire s-a închis pentru că nu avea contracte. A sistat lucrările”, a precizat Viorel Drăgușin.

Crușețul, cunoscut ca zonă viticolă

Mai mult decât atât, primarul din Crușeț mai oferă și alte soluții investitorilor care și-ar dori să dezvolte aici o afacere. Oamenii cu bani ar putea investi în viticultură, asta pentru că localitatea gorjeană a fost recunoscută pentru soiurile de viță de vie. Localnicii încearcă acum să resusciteze cultura de viță de vie, numai că lipsa banilor constituie o problemă.  „Până în 1989 comuna Crușeț a fost recunoscută ca un plai viticol, chiar în cărțile de viticultură era trecută localitatea. Se făcea aici Fetească Regală, Muscat Otonel și alte soiuri, dar după revoluție asociația viticolă s-a destrămat, cetățenii și-au luat viile, pe care le-au exploatat în mod irațional, nu au făcut lucrări de întreținere adecvate care presupun o anumită știință, nu așa după ureche. Cultura a fost afectată și acum terasele au rămas neexploatate. S-au făcut niște studii de către cetățeni. Cam timid, dar criza i-a afectat, iar cetățenii sunt dezamăgiți. Caută întreprinzători, oameni cu bani care să investească”, explică primarul din Cruşeţ.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: