Post de medic scos de 5 ori la concurs

Un post de medic specialist a fost scos de cinci ori la concurs. S-a întâmplat la Complexul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru adulți „Bâlteni”. Din cauza salariului mic, nu au fost medici interesaţi.

Complexul „Bâlteni” a scos la concurs în această lună, pentru a cincea oară, un post de medic specialist. Singura cerință este specializarea în neurologie, psihiatrie, medicină internă sau medicină de familie. Înscrierile se fac până pe 3 iunie la sediul instituției. Conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, în subordinea căreia se află centrul, susține că nimeni nu este interesat de acest post pentru că salariul este mic. „L-am scos la concurs de 5 ori până acum și nimeni nu vrea să vină aici să lucreze aici. Avem nevoie urgentă de un medic specialist, mai ales pentru comisia de la adulți și de la copii. Nimeni nu mă înțelege când spun că nu am personal să se deplaseze comisii la domiciliu. Asta este situația. Salariu este mic față de spital. Este numai 1.700 de lei. Aici e fix, nu se primesc bani pe gărzi. De aceea nu vine nimeni să lucreze”, a declarat Dumitru Cotruna, director DGASPC Gorj.

În acest moment, la centrele din subordinea DGASPC Gorj sunt angajați 15 medici. „Am mai încercat să-i mut de la un centrul la altul. Am zis să lucreze 4 ore la un centru, patru la altul, dar nici așa nu am rezolvat situația. De exemplu, la Centrul Bâlteni, directorul adjunct este medic și are și această atribuție. Nu se ocupă numai de problemele administrative așa cum ar trebui, își face și treaba de medic. Asta este situația. Nu avem personal”, a mai precizat Cotruna.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: