Potârcă e liber, dar numai în Târgu Jiu

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au revocat ieri mandatul de arestare preventivă a lui Ninel Potârcă, omul de afaceri din Meteor acuzat de evaziune fiscală. Acesta a fost pus în libertate, dar are interdicţia de a părăsi municipiul Târgu Jiu.

Decizie surprinzătoare luată ieri de magistraţii de la Curtea de Apel Craiova în privinţa recursului formulat de fostul prezidenţiabil Constantin Ninel Potârcă la mandatul emis săptămâna trecută de arestare preventivă a sa într-un dosar de evaziune fiscală. Dacă Tribunalul Gorj a decis ca el să stea după gratii în următoarea lună, în Bănie judecătorii au fost de o cu totul altă părere, una care să-i permită lui „Obama” de Meteor să doarmă din nou acasă, în palatul său de 1000 de metri patraţi.

Magistraţii de la Târgu Jiu au decis emiterea unui mandat de 29 de zile, pe care însă Potârcă l-a atacat cu recurs, ieri el obţinând câştig de cauză la instanţa superioară de la Craiova. Judecătorii Curţii de Apel Craiova au decis ca, pe parcursul cercetărilor, Constantin Ninel Potârcă să aibă interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Târgu Jiu. De asemenea, el nu are voie nici să mai fie administrator de firme, o altă interdicţie fiind aceea de a purta arme, un lucru cu care nu se prea poate lăuda, pistoalele interesându-l pe fostul prezidenţiabil eventual doar dacă sunt bune de dat la fier vechi.

Constantin Ninel Potârcă urma să fie lăsat în libertate imediat după ce IPJ Gorj va primi de la instanţă decizia Curţii de Apel Craiova, anterior fostul candidat la Preşedinţie declarându-se nevinovat. El a susţinut în momentul reţinerii sale de către anchetatori că „totul este un spectacol, prin care unii procurori vor să-şi arate muşchii”. Potârcă este acuzat în acest dosar că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 4,4 milioane lei prin înregistrarea unor facturi fiscale provenite de la firme fantomă, facturi prin care erau înregistrate în contabilitate operaţiuni nereale, menite să scadă baza de impozitare.

Pe rolul instanţelor de judecată el mai are încă două dosare penale în care a primit şi condamnări la închisoare, pedeapsa cea mai grea în cazul său fiind una de 6 ani, cu executare, care nu este însă definitivă, prejudiciul în acest caz fiind de 180 de milioane de lei noi.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: