Potârcă rămâne „arestat” în Târgu Jiu

Nu e după gratii, dar nici prea mult nu poate să meargă liber. Meteor, Parchet, Poliţie şi Tribunal, cam acestea sunt zonele în care fostul candidat la Preşedinţia României are „libertatea” de a se deplasa după ce procurorii i-au prelungit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Constantin Ninel Potârcă a mers la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi a primit personal ordonanţa prin care şi el şi nepotul său, Toma, sunt informaţi oficial că le-a fost prelungită interdicţia de a pleca din Târgu Jiu. Singura veste „bună” este aceea că despre decizia de a nu părăsi ţara nu a mai făcut nimeni referire, prelungirea acesteia rămânând fără obiect odată cu prelungirea celeilalte.

„Voi contesta în instanţă decizia de a mi se interzice să plec din Târgu Jiu şi aşa cum am avut încredere în justiţie de la început aşa am şi acum”, spune Potârcă. Avocaţii acestuia vor depune azi contestaţia la Tribunalul Gorj şi, cel mai probabil, mâine magistraţii ar urma să ia o decizie în privinţa validării sau anulării restricţiei de a pleca din localitatea de domiciliu.

Constantin Ninel Potârcă şi nepotul său, Toma, au ajuns în urmă cu o lună în arestul IPJ Gorj, ambii fiind reţinuţi în două dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de anchetatori la circa un milion de euro. În cazul în care va pierde la instanţă contestaţia pe care o depune azi, Potârcă se poate considera „arestat” în Târgu Jiu până la Bobotează, procurorul mai având posibilitatea să prelungească restricţia respectivă pe 6 ianuarie, dacă până atunci nu este finalizată ancheta.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: