PP-DD strânge un milion de semnături. Vezi pentru ce!

PP-DD va începe, în perioada următoare, o campanie de strângere de semnături de la cetăţeni pentru susţinerea mai multor propuneri de revizuire a Constituţiei avansate de parlamentarii partidului în comisia de specialitate, primele trei teme ce urmează să fie supuse acestui tip de consultare populară fiind introducerea juraţilor în instanţele de judecată, interdicţia privind migraţia politică a aleşilor în Legislativ şi interdicţia de tăiere a salariilor şi pensiilor, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, deputatul Daniel Fenechiu, vicepreşedinte al formaţiunii.

"Având în vedere constatarea că între ideile celor care vor să revizuiască Constituţia şi dorinţele reale ale poporului există o mare diferenţă, Biroul Naţional de Coordonare al PP-DD a hotărât ca, în câteva zile, să demareze o acţiune de strângere de semnături în vederea susţinerii unor propuneri de revizuire a Constituţiei. Opinia publică cunoaşte, în general, care sunt propunerile PP-DD, ele sunt mai multe, motiv pentru care doar câteva dintre ele vor face obiectul strângerii de semnături. În speţă discutăm despre propunerea PP-DD de reintroducere a juraţilor în sistemul judecătoresc, cea de a doua vizează interdicţia migraţiei politice şi cea de a treia care va apărea pe lista de semnături va fi aceea ca în Constituţie să fie prevăzută interdicţia autorităţilor de a diminua, de a afecta în vreun fel salariile, pensiile şi drepturile de asigurări sociale", a precizat Daniel Fenechiu.

Campania, amânată după Paşte

Întrebat când ar urma să înceapă campania PP-DD, el a spus că variantele luate în calcul sunt fie de săptămâna viitoare, fie imediat după sărbătorile de Paşte. "S-a luat în calcul şi faptul că înainte de Sfintele Paşti, chiar dacă pierdem o săptămână, credem că românii trebuie să se bucure de această sărbătoare tradiţională care nu trebuie politizată. Urmează să luăm decizia privind data, în BNC de luni. (...) Noi suntem convinşi că listele vor fi semnate nu doar de membri şi simpatizanţi PP-DD, vor fi semnate de membri şi simpatizanţi ai tuturor partidelor politice din România care au constatat pe propria lor piele că una este ce li s-a promis şi alta este ceea ce trăiesc, că una este teoria frumoasă, spusă la televizor, şi alta este practica", a arătat Fenechiu.

Deputatul PP-DD a adăugat că la aceste trei teme cu care va începe campania s-ar putea adăuga alte trei pe care formaţiunea le consideră importante, dar că acestea vor fi anunţate ulterior. "Noi am pornit cu aceste trei teme menţionate pentru că din semnalele pe care le-am primit de la membrii PP-DD, de la simpatizanţii noştri, de la cetăţenii cu care parlamentarii noştri s-au întâlnit în cadrul activităţilor din teritoriu acestea au fost principalele trei teme pe care ei şi le-au dorit. (...) Vom strânge semnături pentru aceste propuneri şi, când vom discuta în comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, începând cu 15 - 16 - 17 mai, vom supune atenţiei comisiei că aceste propuneri nu sunt ale noastre că aşa vrem noi, aceste propuneri sunt unele care au susţinere populară şi că, de principiu, ei pot, fiind majoritari, să hotărască cum vor ei, dar trebuie să ştie că poporul îşi doreşte altceva", a declarat Daniel Fenechiu.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: