Preafericitul președinte. Al României

E clar că PNL-ul încearcă să marșeze pe cartea naționalismului creștinopat, cum spuneam și ieri. Cu Marian Munteanu nu le-a ieșit pasiența doar pentru că era legionar. Dar peneliștii n-ar trebui să renunțe. Mai sunt atâția habotnici disponibili, pe care populația ale cărei speranțe mai sunt doar în Dumnezeu i-ar vota cu două mâini.

Ce ziceți, de pildă, de Dan Ilie Ciobotea? Nu vă e cunoscut după numele de mirean? Este Patriarhul, bre!  Am greșit în titlu, înțeleg că statutul de „Preafericit” a fost retras odată cu decesul precedentului ocupant al scaunului. Ăsta nu are timp să fie fericit, că e mult prea ocupat cu munca de manager. Și char e un manager foarte bun. Dacă nu mă credeți, cereți-i registrul, să vedeți ce încasări au versus ce cheltuieli. Dacă n-ar face dracii ăia de la Mercedes și BMW mașini așa frumoase, practic cheltuielile clerului românesc ar fi aproape zero. Pe când încasările... Ohoho, noi să fim sănătoși și să plătim taxa de protecție! Cum adică la cine? Ei, hai... Că doar îl știm cu toții pe interlopul suprem.

Domnul Ciobotea este președintele ideal. Credincios, cu pile unde trebuie, de bun-simț, bun organizator, necăsătorit (deci concentrat pe problemele țării mai degrabă decât pe alte prostii), ctitor al trustului de presă Trinitas și CEO de succes al BOR, cu relații bune și în Banatul natal, și în Moldova unde a activat la precedentul job, iar de haine ce să mai vorbim... E superb, băi, nene, nu ca plicticoșii ăia în costume! Păi, când o veni președintele României în halatul lui alb de doctor și cu casca aia din Back to the Future aurită pe cap, îi pupă Obama și Putin ambele mâini, simultan. Ce-i drept, dacă tot veni vorba de cască, singurul punct slab este că acest ornament îl face vulnerabil la fulgere. Dar cu niște badigarzi OK se rezolvă și asta. Ca să nu mai zic că ce motive ar avea Cel Care Tună și Fulgeră să mi ți-l electrocuteze pe Daniel? Că doar nu-i fură Lui din bani, Doamne iartă-mă.

Nu trebuie să ne ascundem după deget. Patriarhul ar câștiga fluierând (nu neapărat în biserică, că nu-i frumos). Păi, ar avea bunii creștini curaj să voteze pe altcineva? În afară de câțiva sataniști de rockeri, l-ar vota poporul mai ceva ca pe Ceaușescu. Slogan de campanie e clar: ”Votați-mă sau vă ia Dracu’!”. Și gata, s-a rezolvat. Așa să ne-ajute Dumnezeu și democrația!

Ați notat tot, sper, dragii mei Alinuța și Vasilică. Nu mai zic că Dan Ilie Ciobotea este și liberalul perfect. Știți pe cineva mai de dreapta decât el? Păi, e singurul om care ia de la săraci mai mult decât orice altă persoană sau instituție. Dacă nici ăsta nu-i de dreapta, atunci nu știu care mai e...

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: