Preavize pentru 40% din salariaţii unei instituţii publice din Gorj

Angajaţii Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Gorj nu au scăpat de disponibilizări, în ciuda memoriilor înaintate de conducerea instituţiei la minister. Deşi decizia Guvernului a impus la toate instituţiile publice o reducere cu 4% a posturilor, Ministerul Agriculturii a obligat OSPA Gorj să facă restructurări de aproximativ 40%. În momentul de faţă, o parte dintre angajaţii trecuţi în preaviz au intrat în concediu medical.

Oficiul de Studii Pedologice Agrochimice Gorj a rămas cu 10 angajaţi după ce Ministerul Agriculturii a impus reducerea a 7 posturi. „Începând cu data de 1 decembrie, şapte dintre cei 17 angajaţi au intrat în preaviz. Patru persoane au putut ieşi la pensie fără penalizări întrucât au beneficiat de grupa a II-a. În momentul de faţă, celelalte trei persoane care urmează să treacă în şomaj au intrat concediu medical în urmă cu câteva zile”, a declarat Gheorghe Craioveanu, directorul OSPA Gorj.

Instituţia are personalitate juridică şi se finanţează din surse proprii. „Aveam posibilitatea de a plăti salariile. La noi, nu banii au fost o problemă, ci măsurile dispuse de minister. Personalul nostru nu trebuia inclus în personalul Ministerului Agriculturii, pentru că nu e finanţat de la buget. Am încheiat anul 2013 cu un profit de aproximativ 3 miliarde de lei vechi”, a menţionat Gheorghe Craioveanu.

Conducerea OSPA Gorj speră ca odată cu preluarea instituţiei de către Consiliul Judeţean să poată fi reîncadraţi cei trei angajaţi cei vor fi trecuţi în şomaj. „Este foarte greu să funcţionăm cu 10 angajaţi. Sper ca odată cu preluarea noastră de către Consiliul Judeţean să găsim înţelegere pentru a-i putea reîncadra măcar pe cei trei angajaţi care urmează să treacă în şomaj după terminarea perioadei de concediu medical. Cred că lucrurile se vor clarifica pe data de 10 ianuarie, când legea descentralizării va fi discutată la Curtea Constituţională. Dacă aceasta va fi respinsă, se va prelungi toată procedura”, a declarat directorul Craioveanu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: