Prefectul Andrei a calculat beneficiile reorganizării teritoriale

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, împărtăşeşte propunerea preşedintelui Traian Băsescu de împărţire administrativ teritorială a ţării. Mai mult decât atât, acesta a spus la Radio Infinit că iritaţi de această propunere sunt cei care trag foloase de pe urma funcţiilor, care dacă se va ajunge să fie desfiinţate ar avea mult de pierdut.

Vor fi desfiinţate Consiliile Judeţene şi Prefecturile, ţara va fi reorganizată teritorial. Susţineţi acest proiect?

În 2004 când am fost vârful de lance la alegerile prezidenţiale şi când am schimbat culoarea Gorjului din roşu în portocaliu, am spus că dacă voi veni într-o funcţie voi veni cu Traian Băsescu şi dacă voi pleca tot cu Traian Băsescu voi pleca. Nu funcţiile sunt importante pentru noi, pentru mulţi sunt importante, pentru mine nu, pentru că eu am o meserie unde câştig foarte bine şi pot să asigur traiul decent al familiei. În aceste condiţii, dacă îi este bine zonei unde eu m-am născut, am crescut, m-am educat şi funcţionez, este un lucru extraordinar. Eu nu merg pe ideea unora, că vezi Doamne se desfiinţează consiliile judeţene, care au bani şi vezi Doamne o grămadă de persoane nu mai au frâiele în mână. Supărarea principală este că nu mai au frâiele în mână.

De ce credeţi că a ajuns preşedintele Băsescu la ideea că este mai bine să reorganizeze ţara?

Este o propunere exclusiv a preşedintelui adoptată şi de partidele de guvernământ. În momentul în care s-a făcut aceasta, unul dintre motivele pentru care a făcut asta a fost acela de a elimina corupţia din teritoriu. Să oprim odată licitatorii ăştia, să oprim odată firmele căpuşe, să facem un judeţ mare. Se face o economie în bugetul statului român de peste 120 de milioane de euro, din calculele mele. Aceşti bani se întorc la pensionari, la cadrele didactice, la cadrele sanitare sau în investiţiile care trebuie făcute în România. Trebuie să fim o poartă deschisă pentru investitorii străini

Credeţi că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în toamna acestui an?

Acum să fim serioşi, cine dintre parlamentari ar vota, a-i da la o parte un an şi jumătate de parlamentar pentru că aşa vrea x şi y, nici gând. Nu am văzut un comportament al opoziţiei de acest gen în altă ţară, comportamentul opoziţiei este de factură politică, în care să bagi ţara în haos numai pentru interesele personale de a veni la putere.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: