Prefectul Andrei: Autorităţile nu permit accesul investitorilor

Oamenii de afaceri din Gorj s-au reunit vineri la Prefectură în cadrul unui seminar organizat de Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Prezent la întâlnire, Liviu Andrei s-a arătat nemulţumit de faptul că autorităţile locale nu permit accesul investitorilor străini în judeţ din cauza condiţiilor impuse.

Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a organizat seminarul cu tema „Rolul Autorităţii Vamale în sprijinirea mediului de afaceri“. La acest eveniment au participat zeci de oameni de afaceri din Gorj, alături de prefectul judeţului şi de directorul Direcţiei Regionale Vamale Craiova. În deschiderea seminarului, prefectul Liviu Andrei a recunoscut că în Gorj autorităţile locale pun foarte multe piedici investitorilor. „Judeţul Gorj parcă ar avea bariere şi ar fi închis pentru investitori. Mediul de afaceri este cel mai important segment care ar trebui adus în zonă, însă se pun foarte multe piedici investitorilor. Au venit investitori din Franţa şi Italia care au dorit să investească în domeniul minier, dar când au auzit condiţiile au renunţat. În felul acesta nu vom reuşi niciodată să atragem forţa de muncă“, a declarat Andrei.

Scopul seminarului, atins cu greu

Gabriela Liao, directorul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj, împreună cu Dan Mircea Matei, directorul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, au încercat să le vorbească oamenilor de afaceri despre sprijinul pe care îl acordă instituţiilor vamale. „Scopul acestei întâlniri este de a consolida transparenţa în activitatea autorităţii vamale, de a creşte gradul de sensibilizare a agenţilor economici pentru respectarea reglementărilor vamale şi fiscale, de a combate evaziunea fiscală şi vamală şi de a intensifica colaborarea între autorităţile vamale la nivel central şi local, mediul oamenilor de afaceri şi celelalte instituţii“, a precizat Gabriela Liao.

NEMULŢUMIRI

Cu toate că scopul seminarul a fost altul, oamenii de afaceri nu au ezitat să-şi exprime nemulţumirea în legătură cu faptul că nu sunt ajutaţi în desfăşurarea activităţii lor. „Nu Vama ne ajută pe noi ci noi ajutăm Vama pentru că exportăm. Unii dintre noi nu exportă pentru că nu ştiu cum. Ca popor, ca indivizi, nu ne organizăm. Doar cine face echipă poate exporta“, a precizat Viorel David, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Gorj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: