Prefectul Andrei trimite Garda Financiară la Confecţia

Întâlnirea de ieri dintre prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, şi reprezentanţi ai fabrici Confecţia a fost una fără succes. Directorul de la Confecţia, Constantin Racoceanu, a părăsit primul sala de şedinţă evitând să dea ochii cu presa. Prefectul Liviu Andrei l-a catalogat drept iresponsabil pe directorul unităţii declarând că va da ordin instituţiilor deconcentrate să facă un control amănunţit la fabrică şi să dea sancţiunile ce se impun.

Prefectul județului Gorj nu a ajuns la o înțelegere cu directorul fabricii Confecția din Târgu Jiu, acuzat că își ține salariații în frig pe salarii de mizerie. Constantin Racoceanu, patronul și directorul unității, refuză să le dea acestora salariile impuse de lege. Mai mult, ieri a părăsit primul ședința refuzând să ofere un punct de vedere oficial. Prefectul Andrei l-a catalogat ulterior drept iresponsabil. ”Nu am ajuns la nicio înţelegere. Este o firmă privată și directorul, care este și patronul unității, refuză să ia măsuri care să-i mulțumească pe oameni. Este un iresponsabil și vom face tot ce ne stă în putință să-i ajutăm pe cei 200 de angajați ai acestei fabrici”, a declarat prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

Controale la sânge

Mai mult, prefectul a spus ca va da ordin de verificare a acestei unităţi de către cele mai importante instituţii deconcentrate de control, respectiv Garda Financiară şi Inspectorul Teritorial de Muncă. ”Am dispus, ca prin ordin al prefectului, reprezentanţi ai Gărzii Financiare şi ITM să meargă să verifice fiecare bucăţică din fabrică şi să se dea sancţiunile care se impun, chiar şi închiderea fabrici dacă se impune”, a precizat prefectul Liviu Andrei.

Prezent și el la şedinţă, George Romanescu, şeful ITM Gorj, a declarat că va da curs ordinului prefectului și nu va sta pe gânduri să dea noi sancțiuni dacă va fi necesar. ”Am avut o discuție, nu am reuşit să-l facem pe patron să înțeleagă nemulțumirile angajaților. Vom da curs ordinului prefectului și dacă va fi nevoie vom sista din nou activitatea așa cum am mai făcut o dată”, a spus George Romanescu, șeful ITM Gorj.

Salarii sub 400 lei

Sindicaliștii prezenți la ședință au plecat oarecum mulțumiți sperând că directorul va face o reorganizare a fabrici ca urmare a presiunilor autorităților județene. În primul rând vor o creștere salarială având în vedere că unii salariați productivi au doar 400 lei lunar. ”Vor trebui să facă o eficientizare a unității, cel puțin au luat măsuri să nu mai muncim în frig, au spălat calorifere, le-au sudat și este cât de cât mai bine. În schimb, vrem să beneficiem și noi măcar de salariul minim garantat, i s-a impus acest lucru și sperăm să se țină de cuvânt pentru că sunt salariați la atelierul productiv care ia lunar în mână doar 400 lei”, a declarat Cristina Sârbu, liderul de sindicat de la Confecţia.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: