Prefectul Cilibiu, întâlnire cu liderii de sindicat: ”Ar beneficia de lege și tatăl doamnei prefect”

Liderul sindical de la Termocentrala Rovinari, Manu Tomescu, a declarat, că a rugat-o pe Cristina Cilibiu, prefect de Gorj, să transmită Guvernului nemulțumirile salariaților CE Oltenia. Liderii au aflat că și tatăl prefectului ar beneficia de legea 197/2021.

”Am rugat-o pe doamna prefect să transmită Guvernului, pentru că ăsta este rolul până la urmă al prefectului din județ, să transmită Guvernului starea de fapt în care se află salariații acestei companii în raport cu nerecunoașterea acestei legi, până la urmă însemnând nerecunoașterea condițiilor de muncă în care minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia și-au desfășurat activitățile.(…) O luăm ca pe un nou moment zero dacă ținem cont că este un nou prefect, în sensul că doamna prefect este a fost primarul unei localități, unui oraș, energeticieni de din zonă. Chiar ne-a mărturisit că face parte dintr-o familie de energeticieni. Practic, părinții doamnei au lucrat la Termocentrala Turceni”.

 Ba mai mult, și tatăl prefectului ar putea beneficia de această lege deoarece ar putea solicita reclacularea pensiei. 

”Practic, tatăl doamnei prefect ar beneficia de prevederile acestei legi pentru că ar băga și dumnealui recalculare în sensul ăsta, că cel puțin ar trebui să fie de partea noastră numai ținând cont că face parte dintr-o familie de energeticieni, face parte dintr-un oraș de energeticieni”, a spus Manu Tomescu.

”Își doresc aplicarea Legii 197, dar și completarea legii. Într-adevăr, protestează de o lungă perioadă de timp și o să existe discuții și cu celelalte sindicate, federații”, a declarat prefectul Cristina Cilibiu la dfinalul întrevederii cu sindicaliștii. 

Vizualizări: 3,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: