Prefectul „le-a dat ţeapă” sindicaliştilor din FNME

De mai bine de o lună aşteaptă sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) să fie invitaţi la discuţii de prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru. Ieri a fost convocată comisia de dialog social, iar reprezentanţii FNME sperau să fie invitaţi la discuţii, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Sindicaliştii din FNME sperau să poată discuta ieri cu prefectul de Gorj în legătură cu problemele cu care se confruntă minerii şi energeticienii. „La ultima întâlnire cu domnul prefect stabilisem să-i trimitem un dosar cu problemele care le avem. Le-am trimis în jurul datei de 25 februarie şi dânsul a zis că va avea o întâlnire cu noi, separat pe aceste probleme. A trecut o lună şi nu s-a întâmplat acest lucru. Ce era să facem, să ne ducem la şedinţa de dialog social să vedem cum se taie mieii în Gorj? Asta e important pentru minerit? Putea să fie un punct distinct pe chestiunea asta. Nu am fost invitaţi. Probabil şi domnul prefect aşteaptă să facem mitingul acela din 5 aprilie”, a spus Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele FNME Gorj. 

Conform prefectului de Gorj, sindicaliştii au cerut o întrevedere privată la care să ia parte şi conducerea complexului. „Sindicatele sunt invitate permanent la şedinţa de dialog social. Domnii de la FNME vor o discuţie doar cu prefectul. Am luat legătura cu domnul Popete şi mi-a spus să găsim o dată în care să ne punem de acord toţi cu un reprezentant de la Complexul Energetic Oltenia să avem o întâlnire privată, nu în şedinţa de dialog. Deci i-am invitat, dar nu au venit, ei vor una privată. Am luat legătura cu domnul Popete şi, în funcţie şi de programul meu, mâine, poimâine sau luni vom avea o întâlnire cu dumnealor”, a spus prefectul de Gorj, Alin Văcaru.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: