Prefectul Văcaru bagă Directoratul CEO în şedinţă

Mobilizare generală în rândul autorităţilor judeţene după ce guvernul Cioloş a anunţat „continuarea demersurilor privind privatizarea Complexului Energetic Oltenia”, cu termen finele lunii octombrie. Ministerul Energiei nu a oferit detalii, dar liderul PNL Gorj Dan Vîlceanu susţine că este vorba de pachetul de 15% care ar fi trebuit scos pe bursă. În schimb, preşedintele CJ Gorj s-a arătat revoltat, iar prefectul Văcaru, vrea să bage Directoratul CEO în şedinţă. Şi senatorul ALDE Dian Popescu a cerut explicaţii ministrului.

Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, susţine că a cerut o întâlnire cu şeful companiei, Laurenţiu Ciobotărică, întâlnire la care va participa tot directoratul CEO precum şi factorii de decizie din administraţia judeţeană. Întâlnirea are drept scop evitarea privatizării. ”Ne-am propus să avem o întâlnire săptămâna aceasta cu Directoratul de la Complexul Energetic Oltenia să vedem care este şi părerea dumnealor şi bineînţeles vom veghea şi vom monitoriza în permanenţă să nu se întâmple acest lucru, iar dacă se întâmplă să se întâmple pentru un procent foarte mic, de 15%, deci nu privatizarea majoritară. Vom purta o discuţie cu domnul Ciobotărică, domnul Antonie, să vedem care este şi poziţia dumnealor să vedem cu ce putem noi să-i ajutăm să nu se întâmple acest lucru”, a spus Alin Văcaru, prefectul de Gorj.

Senatorul Dian Popescu îi atrage însă atenţia ministrului Energiei că nu poate el să ia decizia unor astfel de privatizări. „Consider că privatizarea unor segmente importante din domeniul energetic care este de siguranţă naţională nu poate fi lăsată la discreţia unui ministru care ascunde opiniei publice  adevăratul său obiectiv. Înainte de a pune termene pentru privatizare domnul ministru al Energiei era obligat să prezinte Strategia naţională pentru sistemul energetic în care să precizeze rolul CE Oltenia şi Hidroelectrica. De asemenea înainte să ofere CE Oltenia şi Hidroelectrica unor misterioşi investitori, ministrul Grigorescu era obligat să vină cu măsuri legislative pentru salvarea acestor segmente cheie din sistemul energetic”, arată Dian Popescu într-un comunicat.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: