Preferata Nadiei și a lui A. Năstase

Nadia a făcut o reclamă. Nu era chiar o reclamă la otravă sau la o firmă de asasini plătiți. Ci una la margarină. Margarina e un fel de unt mult mai ieftin despre care știe și bunică-mea că nu-i de ținut prin frigider, darămite de mâncat. Ce, voi mâncați margarină? Eu nu-mi amintesc să fi încercat vreuna în ultimii 10 ani. Pe vremea lui nea Nelu, deh, nu eram în UE, nu știam ce-s alea boli și alimentație măcar de bun-simț (dacă nu sănătoasă), și mai rădeam și câte-o felie de ramă cu ceapă. Acum, însă, trebuie să fi trăit într-o peșteră fără electricitate în ultimii ani sau să fii prost bătut în cap ca să nu știi că margarina e nocivă și reprezintă un gest măcar de om sărac, dacă nu incult. Deci, ce-a făcut Nadia?

O chestie capitalistă elementară: a luat bani ca să spună că vaaai, ce bun e produsul respectiv. A mințit și nu e bun? Asta nu e treaba Nadiei, ci a CNA-ului, care poate oricând să scoată spotul de pe post pe motiv că înșeeală potențialul consumator. Cât despre chestiunea morală de care fosta gimnastă ar fi trebuit să țină cont, mai scutiți-mă. Știm cu toții că am face lucruri mult mai nasoale pe bani mult mai puțini decât probabil că a luat Nadia. De ce și-ar face griji? La ea, în America, probabil nici n-au auzit de margarină. Cât despre România, sunt gata să pariez că sunt mai mulți oameni care mai degrabă n-au auzit de Nadia decât sunt ăia care nu știu că margarina îți aduce mai grabnic viața veșnică.

Pe vremuri, vedetele făceau reclamă la țigări. Ce ziceți de asta, apropo de lipsă de moralitate? Chiar și-n zilele astea văd actori destul de celebri apărând în reclame la bere și alte băuturi alcoolice. Iar noi ne dăm de ceasul morții pentru o amărâtă de margarină? Să zicem mersi dac-o avem și pe aia! Păi, foamea ne omoară mai repede decât margarina, iar la foame îi văd pe guvernanți făcând aproape non-stop reclamă, de prin 2010.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: