Pregătiri la Tismana pentru târgul de Sf. Maria

Primăria Tismana este în toiul pregătirilor pentru Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Gorjenesc care se va loc săptămâna viitoare. La târgul organizat de Sf. Maria sunt aşteptaţi peste 150 de comercianţi, autorităţile locale pregătind pentru închiriere aproximativ 250 de spaţii. Potrivit primarului Marian Slivilescu, în ziua de Sf. Maria, o maşină de salubritate va staţiona pe drumul spre bâlci pentru a ridica gunoiul la intervale scurte de timp. Ordinea şi siguranţa publică vor fi asiguratw de zeci de poliţişti şi jandarmi.

Pregătirile pentru târgul de Sf. Maria, care potrivit tradiţiei va avea loc la Tismana, sunt în toi. În acest an, autorităţile locale au lotizat terenul ce urmează a fi repartizat comercianţilor pentru a se evita nemulţumirile. Pentru un lot agenţii economici vor scoate din buzunar câte 30 de lei, indiferent de numărul de  zile în care vor rămâne în bâlci. Până în momentul de faţă, au fost deja închiriate aproximativ 60 de loturi.

Primarul de la Tismana spune că se aşteaptă ca numărul comercianţilor să fie mai mic decât anul trecut „Pentru a evita discuţiile dintre comecianţi, anul acesta am lotizat terenul. Am făcut trei alei principale de-a lungul cărora am marcat loturi, fiecare având o deschidere de 3 metri la alee. Avem peste 250 de loturi, iar până acum am dat în jur de 60. Comercianţii care vin cu terase de mici şi bere, sau de produse alimentare vor avea nevoie de mai multe loturi. Pentru un lot percepem o taxă de 30 de lei, indiferent dacă agenţii economici respectivi vor sta în bâlci doar o zi sau două. Ne aşteptăm să avem mai puţini comercianţi decât anul trecut deoarece cam la toate târgurile din judeţ au venit mai puţini ca până acum, date fiind problemele financiare cu care se confruntă oamenii”, a declarat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.

Curăţenia efectuată cu oamenii de la ajutor social

Primăria Tismana a demarat şi lucrările de curăţire a drumului către mănăstire. „Dat fiind faptul că în ziua de Sf.Maria vor veni foarte mulţi credincioşi la mănăstire pentru a asista la slujbă am început să curăţim drumul cu oamenii de la 416. În fiecare zi tăiem ierburile şi curăţim acostamentele. De asemenea,  măturăm trotuarele pe drumul. Pentru târgul de Sf. Maria, pe marginea drumului care duce la bâlci vor fi amplasate 5-6 containere de 1500 de litri pentru a se putea depozita gunoaiele, mai ales pe latura restaurantului. O maşină de la salubritate va sta permanent acolo pentru a ridica gunoiul”, a mai precizat Marian Slivilescu.

Ordinea şi siguranţa publică vor fi asigurate de poliţişti şi jandarmi. „Avem un protocol cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, efectivele de poliţişti fiind suplimentate cu 60-70 de jandarmi. În cazul în care va fi foarte aglomerat se va interzice şi accesul cu autoturismele spre mănăstire, nu numai spre bâlci, aşa cum s-a întâmplat până acum”, spune primarul de la Tismana.

SPECTACOL

Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Gorjenesc se va desfăşura în perioada 14-15 august, în prima zi având loc preselecţia soliştilor vocali şi instrumentişti. „Vom continua tradiţia acestui festival care se desfăşoară de 46 de ani, toate manifestările desfăşurându-se în centrul civic, pe o scenă în aer liber. Vom avea şi un spectacol de excepţie susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, a declarat Slivilescu.

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: