Un director de spital Covid are dubii cu privire la rezultatul testelor

Directorul spitalului din Târgu Cărbunești, județul Gorj, acolo unde sunt tratați de două luni doar pacienți cu Covid-19, are dubii cu privire la corectitudinea testelor. Constantin Târziu nu înțelege cum la oameni care locuiesc împreună, la unii testul este pozitiv, la alții negativ.

Târziu a vorbit de această temă la Radio Infinit, după ce două asistente medicale din spital au fost testate pozitiv. "A mai fost confirmată o asistentă, dar eu aici am niște dubii, nu sunt chiar de acord cu aceste testări. Abia aștept astăzi și alte rezultate și apoi voi comenta mai mult", a spus Târziu.

Directorul spitalului a explicat și ce îl nedumerește: "Vă spun de ce am dubii. Eu stau cu dumneavoastră în aceeași cameră, mâncăm din aceeași farfurie, stăm de o lună și jumătate, două luni. Eu ies pozitiv și dumneavoastră negativ?". Salariații spitalului din Târgu Cărbunești stau de săptămâni bune la hotel, izolați de familii și de comunitate, dar deocamdată două asistente au ieșit pozitiv la test, ambele asimptomatice.

Constantin Târziu s-a referit și la persoanele la care testul ba e pozitiv, ba e negativ, dar și la pacienți care nu sunt negativi nici după 30 de zile de tratament, deși nu mai au niciun fel de simptome. Este cazul unui bunic care nu poate fi externat, deși este singurul întreținător al unei fetițe cu autism, care a fost preluată după externare de Protecția Copilului. (A.A.)

Vizualizări: 7,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: