Pregătirile pentru iarnă, pe ultima sută de metri la Câlnic

Pregătirile pentru iarnă sunt prioritare pentru Primăria Câlnic. Autorităţile locale  spun că nu vor exista probleme nici cu drumurile, nici cu sursele de încălzire în şcoli şi instituţiile publice. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, de combaterea poleiului şi deszăpezire se va ocupa o firmă specializată. Ca în fiecare an, administraţia locală va fi sprijinită şi de unităţile miniere în acţiunile de deszăpezire.

Primăria Câlnic îşi va asigura, zilele acestea, stocul de material antiderapant. Este vorba de aproximativ 30 de tone de nisip şi sare, o cantitate însemnată urmând să fie depozitată la pantele din comună. „În această perioadă ne ocupăm cu pregătirile pentru iarnă. Urmează să achiziţionăm materialul antiderapant. Vom depozita nisip şi sare la fiecare pantă din comună. Prioritar pentru noi este să asigurăm căile de acces pentru transportul elevilor de la domiciliu la şcoală”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Edilul local spune că de deszăpezire se va ocupa o firmă specializată. „Pentru deszăpezire vom încheia un contract cu o firmă specializată, cu dotare tehnică corespunzătoare pentru a asigura buna circulaţie în toate satele, la fel am procedat şi anul trecut. În fiecare an, pe perioada de iarnă, suntem sprijiniţi cu utilaje de către unităţile miniere de pe raza comunei. Între administraţia locală şi conducerea carierelor Tismana I şi Tismana II există o bună colaborare”, a declarat Dumitru Vulpe.

Autorităţile locale dau asigurări că nu vor exista probleme privind încălzirea unităţilor de învăţământ. „Atât pentru cele cinci şcoli de pe raza comunei, cât şi pentru primărie şi căminul cultural avem asigurat stocul de lemne şi cărbune necesar funcţionării centralelor termice pe timpul sezonului rece”, a mai precizat Vulpe.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: