Prejudiciu de 600.000 de euro în „procesul cadavrelor”

Prima zi de lucru din 2013 îl găseşte în faţa judecătorilor pe Toma Potârcă, fratele fostului candidat la Preşedinţia României, Ninel Constantin, după procesele pe care le are pe rol la Târgu Jiu, acesta fiind inculpat şi într-un dosar în care mai sunt judecaţi şi foşti şefi de la Institutul Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", din capitală.

O firmă a fratelui fostului prezidenţiabil, dar şi ale altor romi din Târgu Jiu, au beneficiat de contracte prin care puteau să transporte cadavrele  de la institutul respectiv la preţuri mult mai mari, triple faţă de cel de pe piaţă. Procurorii DNA susţin că foştii şefi ai spitalului bucureştean plăteau inclusiv transporturi fictive în schimbul unor „foloase necuvenite”, aşa ajungându-se ca în judecată să fie trimişi şi fostul manager Răzvan Adrian Mocanu, dar şi fostul director administrativ Monica Răduţ, precum şi angajaţi de la contabilitatea unităţii sanitare.

Procesul respectiv se reia azi la Tribunalul Bucureşti, la un an de la trimiterea rechizitoriului de către procurori către judecători. Foştii şefi ai spitalului sunt acuzaţi şi de comiterea a câte 20 de ilegalităţi, în cazul lui Toma Potârcă fiind vorba, ca reprezentant al SC Robyadelin Company SRL Tg. Jiu, de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Aceleaşi acuzaţii se regăsesc şi în cazul lui Mihai Ilarie, administrator la Milarprod SA, procurorii DNA estimând prejudiciul din acest dosar la circa 600.000 de euro. Toma Potârcă este judecat în acest dosar în contextul în care, la sfârşitul anului trecut Tribunalul Gorj l-a condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, cu executare, fratele său, Ninel, primind trei ani şi jumătate într-un dosar de evaziune fiscală, ambii considerându-se nevinovaţi, verdictul nefiind unul definitiv.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: