Premieră est-europeană la Teatrul „Elvira Godeanu”

Un spectacol extraordinar intitulat „Me and my girl“ va fi jucat, în premieră absolută în România şi Europa de Est, pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu în această duminică, de la ora 19. În spectacol va juca întreaga trupă a teatrului şi încă patru figuranţi din rândul elevilor. Actorii vor schimba în timpul, musical-ului nu mai puţin de 100 de costum.

O premieră absolută în România şi Europa de Est, un spectacol extraordinar va avea loc la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, duminică seară. Scris în 1924 de Douglas Fuber şi L.Arthur Rose, pe muzica originală a lui Noel Gay, Music-Hall-ul „Me and my girl” (Eu şi iubita mea) s-a jucat din 1924 încoace de peste 8000 de ori în întreaga lume: Broadway, West-End-Londra, China, Singapore, America de Sud etc. “Această piesă a fost autorizată pentru a se juca pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Este un proiect realizat împreună cu Achille Roselletti. Pentru drepturile de autor s-au plătit aproximativ 400 de euro, un preţ simbolic ca sumă, ţinând cont că această piesă se juca cu 400 de euro/ pe seară. Partenerii englezi ne-au scutit de foarte multe cheltuieli tocmai din motivul că această piesa nu s-a mai jucat niciodată în Europa de Est”, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Music-Hall-ul a participat, anul trecut, la un turneu aniversar prin Marea Britanie. Piesa a fost nominalizată, în Statele Unite ale Americii, la 13 premii „Tony”.

Pregătirile au durat opt luni

Actorii gorjeni vor schimba în acest spectacol aproximativ 100 de costume. Trupa Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” a pregătit această piesă timp de 8 luni de zile. „S-a lucrat foarte mult la acest spectacol: sunt multe genuri de step, cântece live şi o coregrafie deosebită. Este un spectacol special pentru că este ultimul Music- Hall de tip victorian inventat de englezi”, a mai precizat Marian Negrescu. Piesa prezintă o poveste a unui cuplu de tineri, Bill şi Sally, care trăiesc într-un cartier sărăcăcios din Londra. Peste noapte Bill află că este singurul moştenitor al unei averi uriaşe. Această piesă va face obiectul unui turneu la Milano, în luna septembrie, cu ocazia unui festival românesc. Gorjenii au posibilitatea să vadă spectacolul şi săptămâna viitoare, în zilele de luni, marţi, joi şi vineri cu începere de la ora 19.00.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: