Premieră în România, concurs atletic în Peştera Polovragi

Un concurs de cros şi unul de  semi-maraton vor avea loc îm premieră în localitatea gorjeană Polovragi. Antrenorul emerit Ion Bură a anunţat şi o altă premieră de senzaţie, în cadrul concursului de cros sportivii vor alerga un kilometru în Peştera Polovragi.

Clubul Pandurii şi Direcţia de Tineret şi Sport Gorj, în colaborare cu Primăria Polovragi vor organiza un concurs de atletism inedit la Polovragi. La finalul săptămânii viitoare vor avea  loc la Polovragi un concurs de cros şi unul de semi-maraton,  pe data  de 19 octombrie. 

Antrenorul Ion Bură de la CS Pandurii Târgu Jiu a precizat că este vorba de un concurs unic în România pentru că include şi un traseu de un kilometru în Peştera Polovragi. „Vom avea şi un concurs mai important pentru noi, organizat la Polovragi, pe data de 19 octombrie şi este vorba de un concurs unic în România. Este un concurs de semi-maraton şi de cros la care sportivii vor avea posibilitatea să alerge 1000 de metri în Peştera Polovragi. Mă voi deplasa acolo săptămâna viitoare, împreună cu directorul de  la Direcţia de Tineret şi Sport, Robert Doicaru, şi vom face din nou acest traseu să vedem dacă este totul în ordine, pentru că ne gândim în primul rând la siguranţa sportivilor. Împreună cu domnul primar de la Polovragi, Gfheorghe Epure, ne vom ocupa de toate aspectele organizatorice şi sperăm să fie un concurs deosebit, în care să  punem în valoare tot ceea ce este frumos în Gorj. Şi este ceva unic, o premieră în România, să se alerge într-o peşteră, în afara faptului că e o premieră să se alerge în comuna Polovragi”, a precizat Ion Bură despre concursul atletic care are loc în premieră la Polovragi şi tot în premieră se va alerga şi într-o peşteră. „Eu am fost mai de  mult în peştera de la Polovragi dar nu am ştiut că este atât de lung traseul şi că se poate alerga 500 de metri dus în interiorul peşterii, şi 500 se vor alerga normal înapoi că să fie un kilometru. Este un lucru senzaţional dar a trebuit să luăm măsuri să fie şi uşor de alergat în sensul de a nu avea probleme cu accidentări sau alte probleme”, a  mai precizat unul dintre organizatorii acestui concurs inedit la care  vor lua parte sportivi din toată ţara.


La concursul de cros se va alerga pe un traseu de 12 km iar la cel de semi-maraton pe un traseu de 21 de kilometri. Startul se va da în faţa Primăriei din Polovragi şi tot acolo va fi şi sosirea sportivilor.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: