Premiul de excelenţă pentru municipiul Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu a primit premiul de excelență în cadrul concursului "Orașul Reciclării", organizat de Eco-Rom Ambalaje, aflat anul acesta la cea de-a treia ediție.

Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie -30 iunie 2015, 46 de municipii și orașe din țară, printre care și Târgu Jiu, s-au luptat pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național. La primele două concursuri municipiul Târgu Jiu a obținut premiul "pentru trâmbițare", asta după ce a promovat intens acest concurs. "Am participat la competiția Orașul Reciclării. Este un proiect care pe an ce trece ia amploare mai mare. Odată cu acest proiect am crescut și noi. Anul acesta am luat premiul de excelenţă. Criteriile stabilite de organizatori au fost foarte clare și de data aceasta am obținut un premiu semnificativ. Premiul I l-a obținut orașul Sinaia, premiul II municipiul Mediaș, iar premiul III Câmpia Turzii. Noi am obţinut premiul de excelență. Lângă noi, ca autoritate locală a stat operatorul de salubritate, Polaris. Cu sprijinul lor am reușit să creștem cantitățile și să creștem calitatea colectării, așa încât să luăm acest premiu. O să participăm și anul viitor. Tindem către locul I", a declarat Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul primăriei Târgu Jiu.  

În cadrul acestui concurs au fost colectate la nivelul municipiului 121 de tone de deșeuri, din care 55,4 tone materiale plastice, iar restul hârtie și ambalaje de hârtie.

Totodată, în luna iulie, Institutul Național de Politici Publice a acordat municipiului Târgu Jiu 5 stele pentru servicii de salubrizare care se desfășoară în oraș.  

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: