Preoţii cu Crăciunul, trataţi ca nişte cerşetori de către târgujienii

Preoţii au început să vestească Naşterea Domnului în urmă cu câteva zile. Aceştia se plâng de faptul că sunt trataţi ca nişte cerşetori mai ales de către  târgujienii care locuiesc la bloc. Foarte mulţi cetăţeni închid uşile sau refuză să-i primească pe preoţii care vin cu Crăciunul, deşi nu sunt obligaţi să plătească vreo taxă pentru a săruta icoana.

Preoţii din Târgu Jiu se plâng de faptul că sunt trataţi ca nişte cerşetori de către cetăţeni. Cei mai reticenţi la primirea Crăciunului sunt târgujienii care locuiesc la bloc. Oamenii sunt înştiinţaţi în legătură cu data şi ora vestirii Naşterii Domnului prin afişe la intrările în imobile. Cu toate acestea foarte mulţi refuză să deschidă uşa preoţilor sau chiar spun că nu au timp pentru a-i primi. “A merge să vestim Naşterea Domnului este o misiune ingrată pentru preoţi. Foarte mulţi cetăţeni închid uşile chiar dacă acum este o perioadă de împăcare cu Dumnezeu. Preoţii nu vin să cerşească, ei vin cu Domnul Isus Hristos. În plus pentru a-i primi în casele lor nu trebuie să plătească vreo taxă. Au fost cazuri în care copiii s-au dovedit mult mai înţelepţi decât adulţii. Mulţi minori au deschis uşa şi au sărutat icoana”, a declarat Mihai Roibu, preotul Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Preoţii spun că târgujienii care locuiesc la case sunt mai primitori decât ceilalţi. “Atunci când aveam parohia la Vădeni oamenii mă aşteptau în faţa porţii nerăbdători pentru a fi împăcaţi cu Dumnezeu, de Crăciun”, a mai precizat Mihai Roibu.

Zeci de credincioşi la spovedanie

Cu toate că sunt reticenţi cu preoţii care vin cu Crăciunul, zeci de târgujieni iau cu asalt bisericile în fiecare dimineaţă pentru a se spovedi. De regulă, credincioşii sunt aşteptaţi la spovedanie până la orele 10.00, după aceea preoţii plecând să vestească Naşterea Domnului la domiciliul enoriaşilor. Pentru a se putea spovedi oamenii trebuie să ţină post minim trei zile. Cei care nu se pot deplasa la biserică din motive de sănătate pot solicita preoţilor să-i spovedească la domiciliu.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: