Presa a câştigat bătălia cu profesorii universitari

Ziariştii au învins detaşat în meciul cu profesorii universitari de la UCB, disputat cu prilejul inaugurării unui teren sportiv multifuncţinal. Terenul a primit denumirea de „balon“, deoarece este acoperit cu un sistem presostatic, fapt ce permite folosirea acestuia indiferent de condiţiile meteo.

Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, Adrian Gorun, a declarat că este a doua investiţie de acest tip în ţară, dar „balonul“ de la Târgu Jiu este cel mai dotat: ,,Terenul dispune de spaţii moderne şi dotări la zi. Costurile totale, incluzând utilităţile, s-au ridicat la 3,6 miliarde. Nu ne vom opri aici. În viitor dorim să mai realizăm alte trei terenuri, precum şi nocturnă“. Gorun mai spune că ,,acest spaţiu va fi funcţionabil şi pentru competiţii naţionale, dar mai ales pentru petrecerea timpului liber al celor interesaţi de a face sport”.

Înţepături politice între universitari

Primul meci jucat pe acest teren a fost între echipa presei şi echipa formată din profesorii Universităţii ,,Constantin Brâncuşi”, care s-a dovedit a fi un meci disputat. Încă din prima repriză scorul era în favoarea presei, 5-4, fiind o repriză liniştită, iar în repriza secundă au fost acordate mai multe lovituri libere. Scorul final a fost 8-5 pentru echipa presei.

Profesorul Pantelimon Manta a fost sancţionat cu un cartonaş galben pentru că a comis un henţ aproape de mijlocul terenului. La sfârşitul meciului, Manta a declarat că a jucat ca fundaş ,,pe centura fotbalului“, dar că în politică nu joacă pe centură „aşa cum ar vrea domnul Morega”. În privinţa victoriei ziariştilor, Manta a spus că „aceştia au fost mai tineri, sunt mai sudaţi, dar cel mai important este că s-a făcut mişcare”.

Unul din jucători, profesorul Horaţiu Gorun,  a precizat că „întotdeauna presa câştigă”, ceea ce s-a dovedit şi la fotbal. Despre teren acesta a precizat că este puţin cam „solicitant pentru gleznă, dar suprafaţa este bună”. Ca şi comparaţie cu politica, Horaţiu Gorun ne-a mai spus că „e mai greu pe terenul de fotbal, pe când în politică joaca este de-a şoarecele şi pisica”. În ceea ce priveşte revanşa, ambele tabere au spus se va putea obţine şi juca ori de câte ori este timp şi dispoziţie.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: