Preşedinte de circumscripţie, băut şi cu chef de scandal

Candidații PP-DD, care au mers marți să își depună candidaturile la birourile electorale din Ionești și Polovragi au găsit ușile închise. Reprezentanții PP-DD au așteptat mai mult de o oră în fața biroului de la Ionești, iar când în sfârșit a apărut președintele pentru a prelua dosarele și valida dosarele de candidatură, oamenii au constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Supărat că a fost chemat la muncă, deși conform programului afișat ar fi trebuit să fie în toiul activității, președintele Nicolae Orfescu a început să îi amenințe pe reprezentanții PP-DD că îi va ține la birou până la miezul nopții.

Delegația PP-DD-ului a așteptat ore în șir la Biroul electoral de circumscripție din Ionești pentru a înregistra două candidaturi la consiliul local. Reprezentanții acestui partid politic au găsit ușile închise în jurul orei 14.30, deși programul președintelui Nicolae Orfescu și a locțiitorului acestuia era în intervalul 12.00-18.00. Mihai Prunariu, președintele PP-DD, spune că au apelat la președintele Biroului Electoral Județean, Mihai Pistol, pentru a da de urma lui Nicolae Orfescu, care a ajuns după o oră, puțin cam băut. ”Am găsit circumscripția închisă și am sunat de două ori la BEJ. După ce a venit, au început niște tensiuni pe care eu nu le-am înțeles, cum că nu aveam lista completă. Ne-a ținut două ore pentru doi candidați, deși în maxim o jumătate de oră se puteau rezolva problemele. Domnia sa cred că se afla și sub influența aburilor alcoolului și a început să ne amenințe că e posibil să ne țină până la 12 noaptea pe acolo”, spune Mihai Prunariu. Președintele PP-DD Gorj mai povestește că președintele de la Ionești nu știa nici legea și nu dorea să semneze dosarele. ”Răsfoia un dosar și încerca să găsească tot felul de motive, iar în acest fel crea tensiuni inutile. Probabil era deranjat că ne depunem și noi candidaturile. Am ajuns ca unul care este președinte să se creadă buricul pământului”, mai menționează Mihai Prunariu.

Dar problemele nu s-au terminat aici. Candidatul PP-DD din Polovragi a găsit la ora 21.00, când a mers să își înregistreze dosarul de candidatură, Biroul electoral închis. Doar după ce au fost anunțați cei de la BEJ de această problemă a ajuns la fața locului președinta circumscripției pentru a prelua dosarul candidatului. Asta în condițiile în care permanența trebuia asigurată până la ora 24.00.

Mihai Pistol, președintele Biroului Electoral Județean, recunoaște că au fost reclamații din partea delegației PP-DD în ceea ce privește situația de la Ionești. ”Am luat legătura cu președintele, i-am explicat, dumnealui s-a agățat de faptul că nu recomandasem la ședința de instruire să solicite și buletinele de identitate candidaților sau reprezentaților partidelor care își depuneau candidaturile pentru candidații lor, și asta din dorința de a evita o redactare greșită a numelor candidaților pe buletine”, afirmă Mihai Pistol.

ABSENȚI

Nicolae Orfescu nu a fost de găsit nici ieri la biroul de care este responsabil și nimeni altcineva, chiar dacă am încercat să îl contactăm în repetate rânduri la numărul de telefon afișat pe site-ul Instituției Prefectului. Mai mult, la numerele de telefon puse la dispoziție de Instituția Prefectului nu a răspuns niciun președinte, sau locțiitor  de la birourile electorale din Motru, Rovinari, Târgu-Cărbunești sau Bumbești-Jiu semn că oamenii nu s-au prezentat nici de această dată la program.

INCIDENT

Un alt incident a avut loc ieri la Crasna, unde tot un membru PP-DD, Cristian Georgescu, a fost să predea delegaţia pentru circumscripţie, dar nu era nimeni acolo. Mia mult, preşedintele circumscripţiei l-a anunţat telefonic de faptul că nu va fi prezent până pe 5 mai. 

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: