Preşedintele judeţului nu mai ştie care este situaţia DN 66

Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a recunoscut ieri în conferință de presă că importanța drumului ce leagă orașul Rovinari de orașul Bumbești Jiu nu a fost suficient de argumentată la nivel central de către instituția pe care o conduce. Acesta spune că cele două instituții, Consiliul Județean și Prefectura nu au primit nimic oficial legate de rezilierea contractului cu firma maghiară.

Așadar, Ion Călinoiu a recunoscut și faptul că ”este cel mai prost drum din tot județul”. ”Responsabili pentru acest eșec sunt cei care îl administrează, adică Regionala Craiova, Compania Națională de Drumuri, care nu au fost deschiși la această problemă. Au fost aici multe ministere, chiar eu am fost la ministrul Berceanu pentru a rezolva această problemă dar cred că nu a fost suficient de bine argumentată de noi ce importanță are acest drum”, a declarat președintele Ion Călinoiu.

Acesta spune că Instituția Prefectului și Consiliul Județean Gorj nu au primit nimic oficial din care să reiese că s-a reziliat contractul cu firma maghiară. ”Nu este comunicat nimic oficial la Consiliul Județean sau la Prefectură dacă este sau nu contractul reziliat, ni s-a spus doar acest lucru dar nu avem nicio hârtie oficială”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj. 

Recent, Instituția Prefectului Gorj vorbea de o presiune a Bănci Mondiale pentru acest drum. Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu declara atunci că Banca Mondială a trimis deja un avertisment din cauză că lucrările se află în întârziere. "În momentul de față, este reziliat contractul cu firma maghiară și se pregătește procedura pentru licitație. Suntem în întârziere și cred că am și primit un avertisment, în acest sens, din partea Băncii Mondiale. Este normal ca Banca Mondială să facă presiuni pentru că asigură o cofinanțare a lucrărilor de 50%", declara Marcel Romanescu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: