Preţul energiei scoate CEO de pe bursă

Complexul Energetic Oltenia nu mai are loc pe piaţa contractelor bilaterale, însă pe platforma contractelor forward a reuşit să încheie câteva înţelegeri. Preţul de la care pleacă licitaţia pentru un MWh este de 165 de lei însă vânzarea s-a făcut cu 163 de lei. Alte licitaţii vor avea loc şi pe 15 şi 16 aprilie, iar până acum clienţii CEO au fost Alro, Tinmar şi Repower Furnizare.

Pe 9 aprilie, CE Oltenia a reuşit să vândă în sfârşit pe bursă, nu contracte bilaterale, pe lungă durată, dar a încheiat contracte pe durate mai mici, la preţuri mai mici. Licitaţia a pornit de la 165 de lei şi a ajuns la un preţ de vânzare de 163 de lei. De la complex au cumpărat Alro, Tinmar şi Ropower Furnizare România SRL. Pe această platformă, CE Oltenia a vândut pe 9 aprilie pentru prima dată pentru că până acum preţurile de pornire ale licitaţiei erau undeva la 180-190 de lei. Chiar şi acum, după ce a căzut până la 165 de lei, tot este printre cei mai scumpi producători de energie.

Pe 15 aprilie compania scoate la licitaţie câteva sute pachete, unele de livrare în luna mai şi altele în luna iunie. Preţul este tot de 165 de lei însă este posibil să scadă. Alte sute de licitaţii vor fi şi pe 16 aprilie, la acelaşi preţ, însă contractele sunt pe câteva zile.

PREŢURI

Preţul practicat de complex pe bursă nu poate aduce un profit companiei având în vedere costurile de producţie. CEO încearcă să vândă cu 175 de lei pe PCCB (Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale) şi reuşeşte să vândă cu 165 de lei pe piaţa contractelor forward. Anul acesta nu a încheiat nici un contract bilateral ci doar unele pe durate mici.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: