Prezentarea în stil NBA i-a speriat pe adversarii Energiei

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari i-au învins detaşat vineri seară pe adversarii de la  SCM „U” Craiova. Scorul a fost 91-69, dar Energia putea să se impună şi mai clar dacă antrenorul gorjenilor nu arunca în luptă rezervele şi juniorii. Craiovenii au fost de-a dreptul intimidaţi înainte de începerea meciului de prezentarea în stil NBA a echipei gorjene.

Meciul cu CSMU Craiova a început cu un spectacol pregătit de americanul de pe banca Energiei împreună cu fanii din tribune, Theo Evans intitulând seara „Noaptea luminilor”, idee împrumutată din baschetul american. Surprinşi de modul de manifestare al sălii, cei de la Craiova s-au recunoscut practic învinşi chiar de la prezentarea echipelor, aspect recunoscut la final de antrenorul Paul Nicolae.

Peste 1000 de suporteri înfocaţi, cu mult peste capacitatea pe scaune a sălii, au creat o atmosferă de neimaginat pentru adversarii craioveni care nu sunt obişnuiţi cu o astfel de susţinere. Aflaţi pe val din primele minute, baschetbaliştii din prima garnitură a Energiei au creat faze care mai de care mai spectaculoase pentru a-şi răsplăti fanii impunându-se clar în primele două sferturi, scor 23-15 şi 20-16. În partea a doua a meciului aceştia au cedat pe rând locul pe parchet rezervelor care au evoluat mult mai puţin în primele cinci etape, pe teren intrând mai mulţi jucători români iar în sfertul patru fiind folosit chiar şi juniorul Bratoloveanu care a debutat cu această ocazie în divizia A. Scorul în ultimele două sferturi a fost din nou favorabil gazdelor, 24-21 şi 24-17, finalul găsind din nou echipa în sărbătoare cu fanii care au intrat pe parchetul sălii. Aceştia se gândeau deja la deplasarea de la Dinamo din etapa următoare solicitând conducerii deja autocare pentru deplasarea la Bucureşti.

Paul Nicolae: „Am pierdut de la prezentare”

Antrenorul oaspeţilor de la Craiova era dezorientat total după meci, nu neapărat de neputinţa echipei sale, cât de atmosfera incendiară din sală. „Felicit gazdele pentru spectacolul oferit în deschiderea partidei, este ceva unic mai ales în Oltenia. Ne-a lipsit ambiţia şi dăruirea, dar vă spun sincer că băieţii mei au fost tensionaţi la ce au văzut în deschiderea partidei, nu au mai întâlnit până acum nicăieri în ţară aşa ceva. Noi am pierdut practic de la prezentare!”, constata după meci antrenorul Paul Nicolae, care a mai trecut în revistă şi absenţa lui Matic şi faptul că Dragovic şi Şenai nu erau complet refăcuţi şi n-au jucat foarte bine.

„Am venit la Târgu Jiu cu gândul de a nu ne preda uşor, însă nu am reuşit din nefericire pentru mine şi pentru echipa mea. Diferenţa de valoare s-a văzut clar. Târgu Jiul are o echipă mult mai bună decât Craiova, noi am avut şi ceva probleme de sănătate, nu reuşim să ne omogenizăm, dar eu sper ca obiectivul, acela de evitare a retrogradării, să fie uşor de atins”, a mai completat tehnicianul celor de la Craiova care luptă anul acesta pentru a se menţine în Divizai A, spre deosebire de Energia care a reînviat după vacanţa de iarnă şi se gândeşte doar la locurile de play-off.


Evans a rulat şi rezervele

Pe lângă victoria reuşită şi spectacolul creat de fani, Evans a mai avut o satisfacţie după acest meci, aceea de a fi putut rula toţi jucătorii de pe bancă.

Altfel, cei care nu au avut şansa să evolueze la celelalte meciuri mai grele din acest debut de retur, au intrat pe teren şi au arătat la fel de bine ca şi titularii. „Am început să arătăm mai bine ca echipă şi mă refer la primul cinci, dar eu vreau să le dau minute şi celor de pe bancă să capete experienţă. Dacă ne uităm la bancă jucătorii nu au prea multă experienţă şi trebuie să intre mai mult în teren pentru a prinde încredere. Una peste alta sunt bucuros că am reuşit să introduc toţi jucătorii în teren şi nu au jucat deloc rău”, a precizat Evans după meci.

Energia Rovinari – SCM U Craiova 91-69 (23–15, 20–16, 24–21, 24–17)

Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori: 1.000

Energia: Tyner (5), Darby (16), Trim (24), Troupe (12), Căpuşan (19), D. Ilie (2), R. Apostol, Bratoloveanu, Barber (5), Stroescu (3), Lupusavei (3), Amarghioalei (2). Antrenor: Theo Evans.

SCM U: Şenai (8), Basset (10), McCcullough (14), Harvey (15), Dragovic (17), Andonie (3), I. Corneanu (2), Lapadat, Pacioga, Gavrilă, C. Corneanu. Antrenor: Paul Nicoale.

Arbitri: Vinasi Doru, Niţu Fabiana, Ioniţă Liviu.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: