Prima condamnare definitivă pentru Ninel Potârcă

Fostul prezidențiabil Constantin Ninel Potârcă a primit prima sentință definitivă prin care este condamnat la închisoare cu suspendare. Dosarul este cel în care a fost arestat a doua oară în noiembrie 2010 pentru niște documente false, printre care și o chitanță emisă pentru suma de 23,8 milioane lei noi, suma sărindu-le imediat în ochi anchetatorilor.

Chiar dacă a pledat nevinovat tot timpul, Potârcă s-a ales la Înalta Curte de Casație și Justiție cu o sentință definitivă, una care îl transformă deja în recidivist pentru celelalte procese pe care le are pe rol. Magistrații instanței supreme au respins recursul său și al procurorilor și, ca urmare, definitivă a rămas sentința de la Curtea de Apel Craiova, dată la începutul anului, prin care judecătorii decideau ca acesta să fie condamnat la un an de închisoare, executarea fiind suspendată pentru trei ani.

Constantin Ninel Potârcă mai are în prezent două dosare pe rolul Tribunalului Gorj și unul pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Acuzațiile ce-i sunt aduse sunt tot de evaziune fiscală, la toamnă având șanse mari să mai primească o condamnare, dar cu executare, după ce instanțele inferioare l-au condamnat până acum la șase ani de pușcărie și la plata unui prejudiciu de 180 de milioane de lei noi. De la începutul primăverii, inculpatul se află în arest la domiciliu în dosarul ce vizează darea de mită, după ce, la sfârșitul lui 2013 a fost arestat în urma unui flagrant, situația juridică a lui Potârcă fiind tot mai complicată de acum încolo.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: