Prima de vacanţă a salariaţilor CEO, acordată diferenţiat

Salariaţii CE Oltenia vor beneficia de prima de vacanţă diferenţiat. În urma discuţiilor purtate ieri între administraţie şi sindicaliştii aflaţi în greva foamei în faţa sediului companiei, managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a promis acordarea acestora până în luna iunie, respectiv luna septembrie, în funcţie de câte zile de concediu a beneficiat fiecare salariat, dar şi de limitele sumelor stabilite pe fiecare unitate în parte.

Cei care vor reuşi să ia sumele în totalitate mai devreme sunt cei care şi-au luat concediile de odihnă integral. Ceilalţi vor primi în tranşe, lunar, în funcţie de limita sumelor repartizate fiecărei subunităţi de către conducerea societăţii. „În urma discuţiilor cu administraţia am convenit ca prima de vacanţă să se acorde salariaţilor care au luat tot concediul în luna iunie, să se achite toată contravaloarea primei de vacanţă, până acum au primit un avans de 1000 de lei. Ceilalţi salariaţi care nu au luat tot concediul, doar parţial, şi urmează să ia concediu, urmează să primească printr-o eşalonare prima de vacanţă până în septembrie, în funcţie de fondul care este repartizat pe fiecare unitate, în fiecare lună. Practic se aplică contractul colectiv de muncă. Aşa am procedat şi anul trecut când în fiecare lună 300 de salariaţi beneficiau de prima de vacanţă în fiecare subunitate minieră”, a declarat Marin Golea, preşedintele sindicatului Minerul Pinoasa Rovinari.

Conform Contractului Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor din CE Oltenia, această primă de vacanţă ar trebui să se acorde atunci când fiecare salariat şi-a încheiat concediul de odihnă. La începutul acestui an, administraţia ieşise în faţa minerilor şi energeticienilor cu varianta de a acorda aceste sume în două tranşe, una până în luna iunie şi cea de-a doua până la sfârşitul anului. Acum, după discuţiile cu sindicaliştii FNME care au protestat, s-a găsit o soluţie mai rapidă pentru acordarea acestor drepturi.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: