Primă record de 350 000 de dolari pentru Constantina Diţă

Atleta gorjeancă din Turburea,  Constantina Diţă, se pregăteşte să ia parte în acest weekend la prima ediţie a Maratonului de la Yokohama. Sportiva în vârstă de 39 de ani va purta la maratonul din Japonia pantofii sport Asics de alergare pe şosea. Pentru a o aduce la start pe româncă organizatorii japonezi i-au oferit o primă-record de participare de 350.000 de dolari, acesta fiind cea mai mare primă oferită unui sportiv român pentru a lua startul la un concurs.

Constantina Diţă primeşte frecvent, după ce a devenit campioană olimpică, sute de apeluri telefonice de invitaţie la diverse curse şi evenimente şi sute de mailuri de acest gen. Pentru următoarea întrecere în care va alerga Puşa a ales Japonia  sportiva având o simpatie pentru fanii şi oficialii japonezi, mari amatori ai probei-probelor. Nici suma de 350 000 de dolari oferită ca primă de participare nu este una modestă fiind cea mai mare primă de start încasată de un sportiv român.

La finalul cursei de maraton din Japonia Constantina Diţă ar putea încasa chiar jumătate de milion de dolari, cu condiţia ca ea să încheie această cursă de maraton. Atleta nu a alergat foarte mult în acest an din cauza unor accidentări minore ea având grijă ca acestea să nu recidiveze, după cum a explicat antrenorul Viorel Tomescu: „Accidentările din acest an au fost unele uşoare, însă pentru o atletă de vârsta sa trebuie avută o şi mai mare grijă pentru a nu recidiva. Pentru ea, acest maraton constituie o participare în calitate de «primadonă», japonezii purtându-i un respect imens. Ei sunt însă şi realişti, acceptând că obiectivul principal îl reprezintă terminarea cursei. Un rezultat ce i-ar oferi un imbold pentru concursurile din anul 2010”.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: