Tătaru declarat incompatibil: Nu împărtăşesc decizia ANI

Actualul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit unui comunicat transmis de ANI, Tătaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2009-2014, timp în care a exercitat funcţia de director la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa. Tiberiu Tătaru va acţiona în instanţă decizia ANI, convins fiind că este vorba de o greşeală.

Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Tiberiu Tătaru dat fiind că acesta a exercitat funcţia de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa simultat cu funcţia de kinetoterapeut în cadrul unei societăţi comerciale. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iunie 2009 - 14 mai 2014, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu", Comuna Runcu a exercitat și funcția de kinetoterapeut în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și alin. (4) din  Legea  nr. 95/2006", se arată în comunicatul ANI.

Activitate de cercetare

Managerul de la spitalul judeţean spune că decizia ANI este greşită şi că nu a încălcat legea, întrucât activitatea de cercetare didactică este compatibilă cu funcţia de manager. „Nu este o decizie definitivă, este punctul de vedere al ANI, punct de vedere pe care eu nu-l împărtăşesc şi pe care îl consider greşit. Conform legii sănătăţii, activităţile didactice sunt exceptate de la incompatibilitate, iar eu am desfăşurat activităţi de cercetare didactică la acea societate”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul spitalului judeţean.

După ce va fi înştiinţat oficial de către ANI cu privire la incompatibilitate, Tătaru va apela la instanţă. „După ce voi fi informat oficial, am la dispoziţie calea legală de contestare la instanţa de judecată. Eu am convingerea că această hotărâre este greşită şi ca atare voi câştiga”, a declarat Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: