Primar: E greu să mai menținem posturile în învățământ. O să trecem toate clasele la simultan

Veste proastă pentru dascălii care predau în comuna Văgiulești. Pentru că numărul de elevi din localitate scade considerabil de la un an la altul, primarul este decis să treacă la învățământul simultan și clasele de gimnaziu. Edilul a ținut să precizeze că multe posturi nu mai pot fi menținute.

În prezent, în comuna Văgiulești sunt funcționale două școli, una primară și una gimnazială, însă nu se știe pentru cât timp. Dacă anul trecut în comună erau 199 de elevi, în acest an școlar au mai rămas 142, iar edilul este decis să treacă și clasele de gimnaziu la învățământul simultan.

”O să fim nevoiți să facem învățământ simultan și la gimnaziu. Numărul de elevii este în scădere gravă. Cei mai mulți au plecat la oraș. Nu mai putem închide școli, pentru că nu mai avem ce. E greu să mai menținem posturile din învățământ la Văgiulești.  Școlile arată bine, sunt modernizate, dar nu au copii. Școala de la Covrigi funcționează de 7 ani, atunci aveam copii, o grădiniță am închis-o anul trecut și mai avem o școală gimnazială în Văgiulești care de la anul o să treacă la simultan”, a declarat Constantin Pârjol.

Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: