Primar: Minerii din Alunu nu vor pleca acasă. Acuzații!

Primarul din Alunu, localitatea din Vîlcea în care se află cariera minieră în care s-a prăbușit un excavator, susține că minerii nu își vor pierde locurile de muncă. Cristian Biraruti susține că prăbușirea unui mal de pământ a dus la prăbușirea excavatorului 01. “Am văzut multe fețe triste, pe alții plângând de parcă și-au pierdut cel mai bun prieten. În urma discuțiilor avute cu domnul inginer Geanovu, am primit asigurarea că nimeni nu va pleca acasă, urmând ca muncitorii care deserveau linia excavatorului 01 să fie repartizați pe alte linii, până când se va găsi cea mai bună soluție de rezolvare a situației ivite”, a fost mesajul primarului din Alunu.

Salariații de la Cariera Alunu nu sunt așa de optimiști. Acesta era utilajul de bază al carierei. “Cum vă asigură pe dumneavoastră domnul Geanovu, când a venit la intrare în schimbul 2 că din dispoziția lui să plecăm acasă. Tot din cauza acestui om este cariera în halul acesta, fisuri sunt de circa 2 săptămâni acolo, multă lume i-a spus să retragă excavatorul, dar nu a vrut. Și ieri au fost discuții, dar nu a vrut, acum avem noi de tras”, a comentat un salariat.  ”Conducerea turbează dacă nu se dă cărbune, indiferent în ce condiții”, a spus un altul.

Reamintim că un excavator de 1.400 mc/h s-a prăbușit joi, după ce pământul s-a surpat. Câteva zeci de salariați erau în zonă, dar au reușit să plece la timp. Utilajul are peste două mii de tone. (M.M.)

Vizualizări: 5,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: