Primar nemulțumit de profesori: În loc să se ocupe de elevi, fac politică

Un primar din județul Gorj este revoltat pe cadrele didactice din comună, dar și pe directorul unităților de învățământ. Ion Bârcă este supărat că dascălii, în loc să se ocupe de elevi, se gândesc la pensie sau fac politică pe rețelele de socializare. Toate astea se întâmplă cu știrea directorului de la școală, dar și a celor care conduc Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Nemulțumirea primarului din Turburea pare să fie motivată, luând în considerare eforturile făcute de autoritățile locale pentru a crea cele mai bune condiții elevilor, dar și dascălilor. ”Eu mă omor să fac școli, grădinițe, săli de sport, să aibă videoproiectoare, tablete, laptopuri și ei își bat joc. Au tot ce le trebuie să desfășoare orele atât la școală, cât și on-line, în condiții bune și la standarde ridicate, zic eu, și cu toate astea învățământul din Turburea se duce o pantă în jos, de unde nu mai există cale de întoarcere”, a precizat Ion Bârcă.

Primarul din Turburea critică atât cadrele didactice din învățământul primar, cât și profesorii. ”Avem nevoie de dascăli capabili și dedicați meseriei. Învățătorii care mai au un an de pensie nu se gândesc că fiul lui nea Gheorghe nu a înțeles și așa am ajuns de avem la Turburea copii în clasa a IV-a care nu știu să scrie și să citească sau să socotească. Nici la profesori nu stăm mai bine. Majoritatea stau și fac politică pe facebook în loc să se ocupe de elevi”, a spus Bârcă.

Ion Bârcă aduce acuzații grave și la adresa directorului de la școală, care ajutat de conducerea ISJ Gorj se ocupă de angajări pe bandă rulantă. ”ISJ Gorj a pus reprezentant în școală să facă politică. Directorul de la școală are soția angajată și este și secretară în Consiliul de Administrație, băiatul e învățător, pe cumnatul lui de era la Țânțăreni învățător l-a adus suplinitor la Turburea, cumnata e la fel suplinitoare la Turburea. Asta face directorul cu cei de la ISJ care se zbat să facă angajări pe bandă rulantă. Nu contează pe cine, numai să aducă oameni în învățământ. Vreau să vă mai spun că Turburea a ajuns cea mai a naiba comună din România. La școală se întrunește Consiliul de Administrație o dată la două zile. Eu le-am spus că nu mă mai duc, că nu am timp de pierdut. Directorului i-am spus clar că, dacă nu se pune pe treabă, să plece. Îmi e ciudă de ce face pentru că eu am muncit și m-am zbătut”, s-a plâns primarul.

La Turburea a fost numit director Liviu Zgaibă. De precizat este faptul că, la examenul de bacalaureat, nu a promovat nici un elev la liceul din localitate.

Vizualizări: 4,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: