Primar sprijinit de preot pentru a aduce investitori în comună

Lipsa locurilor de muncă este cea mai mare problemă cu care se confruntă comuna Cătunele, astfel că primarul face tot posibilul să găsească oameni de afaceri interesați să investească în zonă. Florinel Țuilă a plecat prin marile orașe din țară să caute oameni cu bani dispuși să dezvolte o afacere în comuna gorjeană. Nu a plecat singur, ci însoțit de preotul din comună și de viceprimar, crezând că va avea mai multe credibilitate. Din nefericire, condițiile impuse de investitori sunt legate de existența unei autostrăzi și a unui aeroport în zonă.

Primarul din comuna Cătunele caută cu disperare investitori care să vină în localitatea pe care o conduce și să dezvolte o afacere care să creeze câteva locuri de muncă. Florinel Țuilă nu a stat să vină investitorii în comună și s-a dus el să-i caute prin țară. Nu a plecat însă singur, ci însoțit de viceprimarul și preotul din localitate. „Am fost plecat cu preotul din comună și cu viceprimarul după investitori prin țară. Am fost în orașele mari, în Timișoara, București, Pitești, dar nu am rezolvat mare lucru. Am luat preotul cu mine ca să fiu mai credibil pentru că este un om important în comunitate. Am încercat să aduc investitori la Cătunele. La noi în zonă merge ceva care să aibă la bază cărbunele. Din păcate s-au închis și microcarierele private din zonă care creau câteva zeci de locuri de muncă”, a precizat Florinel Țuilă.

Investitorii întreabă de autostrăzi și aeroport

În ciuda faptului că autoritățile din comuna Cătunele încearcă să creeze anumite facilități pentru posibilii investitori, pretențiile oamenilor de afaceri sunt cu mult peste puterile administrației locale. „Toți investitorii care ar vrea să investească la Cătunele ne întreabă dacă avem în zonă vreo magistrală feroviară, aeroport sau autostradă. De unde să avem așa ceva? Investitorii cu condițiile astea vin și din păcate nu ține de noi să rezolvăm această problemă. Noi mai căutăm și sperăm să găsim pe cineva care să dezvolte ceva la Cătunele”, a mai precizat Florinel Țuilă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: