Primar: Suntem obligaţi să ne întoarcem la partidele de unde am plecat

Curtea Constituţională a decis că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL. În Gorj, potrivit Prefecturii, au schimbat partidul 10 primari, 18 viceprimari şi 130 de consilieri. Marian Slivilescu, primarul de la Tismana, care trecuse la PSD, spune că se va întoarce la PP-DD de nevoie. Ba mai mult, se aşteaptă să piardă majoritatea în Consiliul Local în condiţiile în care consilierii care l-au urmat la PSD vor fi excluşi din PP-DD.

Rep.: Aleşii locali sunt nevoiţi să revină în partidele pe listele cărora au fost aleşi. Cum comentaţi această revenire?

Marian Slivilescu: Nu avem de ales, ne întoarcem de unde am plecat. Nimeni nu se va întoarce de plăcere de moment ce au plecat din partidele respective. În orice caz vor avea loc şi procese prin instanţă, dar fără prea mari şanse de izbândă.

Rep.: Domnul Robert Filip spunea, în urmă cu câteva zile, că cei care au trecut la alte partide vor fi reprimiţi în PP-DD doar pentru o zi, după care vor fi excluşi definitiv din partid. Credeţi că cei cinci consilieri care v-au urmat îşi vor pierde mandatele?

M.S.: Pe mine, ca primar, nu mă afectează cu nimic faptul că voi fi exclus din PP-DD. Problema este cu cei cinci consilieri ai mei care trecuseră şi ei la PSD. Nu mi-aş dori să se schimbe echipa din Consiliul Local Tismana, dar dacă domnul Filip aşa vrea nu-l putem împiedica să aducă oameni din linia a doua. Mingea este la dânsul. Cred că se vor pierde majorităţile din consiliile locale. Se vor scoate armele pentru lupta electorală din anul 2016, iar activitatea în folosul comunităţii va fi mai puţin productivă, mai ales în mediul rural.

Rep.: În acest context cum veţi explica oamenilor că acum sunteţi din nou la PP-DD, după ce la alegerile trecute aţi făcut campanie pentru PSD?

M.S.: Pe oameni nu-i interesează culoarea noastră politică. Ei nu ne recunosc după culoarea politică, ci după fapte. Cu alte cuvinte nu ne condamnă apartenenţa politică, ci lipsa de acţiune şi de activităţi importante pentru comunitate. Consilierii care au făcut ceva pentru oameni sunt binevăzuţi, ceilalţi se ascund în spatele unei linii de partid.

Rep.: Credeţi că veţi fi susţinut de PSD pentru un nou mandat în 2016?

M.S.: Nu ştiu dacă PSD mă va susţine, este prematur să vorbim despre candidaturi acum. Eu, unul, am mai avut o experienţă de genul acesta şi în trecut. În orice caz PP-DD e un partid terminat, nu mai are grup parlamentar, nu mai are nici o perspectivă. Am spus şi repet: nu le dau şanse până în anul 2016. Încercarea de a ţine partidul unit trebuia făcută în urmă cu un an şi jumătate, când avea structuri parlamentare. Acum nu prea mai pot să dreagă busuiocul.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: