Primăria Bolboşi, amendată pentru că nu a cotizat la Bayon

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au amendat zilele trecute primăria Bolboşi din cauza unor deşeuri depozitate necorespunzător. Reprezentanţii primăriei spun că vina le aparţine doar pentru că nu au reuşit să încheie contractele promise firmei de salubrizare Bayon motiv pentru care aceştia nu şi-au făcut treaba. Pandurul a relatat într-una dintre ediţiile trecute mai multe informaţii despre această firmă, la vremea respectivă mai mulţi primari nefiind de acord cu plata sumelor pentru strângerea gunoaielor.

Gunoaiele depozitate necorespunzător dau din ce în ce mai des bătăi de cap reprezentanţilor Gărzii de Mediu Gorj. Acum a venit rândul primăriei Bolboşi să plătească o amendă în valoare de 15.000 de lei din cauza depozitării necorespunzătoare a deşeurilor. Reprezentanţii primăriei iau vina asupra lor şi asta pentru că au promis firmei Bayon încheierea a 400 de contracte în comună. Promisiunea nu a fost respectată, primăria Bolboşi reuşind să încheie doar 200 de contracte din cele 400 promise. „Noi am luat amendă pentru că nu deşi avem contract cu firma Bayon aceştia nu au venit. De fapt noi le-am promis că le facem rost de 400 de contracte şi nu am reuşit decât 200 şi nu au putut să vină să-şi facă treaba. Asta e plătim că oricum dacă vine Garde de Mediu, Garda Financiară şi altele e clar că luăm amenzi. Degeaba le contestăm că nu câştigăm niciodată”, a declarat Dumitru Mituică, viceprimarul comunei Bolboşi.

Aceştia s-au conformat totuşi situaţiei şi au început să plătească amenda primită de la Garda de Mediu pentru depozitele necontrolate de gunoi. „Marţi am plătit din ea, adică minimul, 1.500 de lei, dar o să o achităm pentru că nu are rost să contestăm. Încercăm zilele astea să rezolvăm şi problema cu firma de salubrizare ca să nu mai avem probleme”, a declarat Dumitru Mituică.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că amenda era necesară pentru că au găsit foarte multe gunoaie pe locul unde se ţine târgul săptămânal dar şi în comună. „Am aplicat o amendă de 15.000 de lei pentru depozite de gunoi necontrolate dar şi depozitare necorespunzătoare de deşeuri la nivelul comunei. Gunoaie erau la târgul săptămânal care se organizează în comună. Aveau contract de colectare a deşeurilor cu o firmă dar nu făceau dovada că s-a ridicat gunoiul de acolo”, a precizat Simona Cornea, comisar şef Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: