Primăria Câlnic se asociază pentru a face rost de fonduri

Primăria comunei Câlnic intenţionează să se asocieze cu mai multe administraţii locale în vederea constituirii unui Grup de Acţiune Locală (GAL) prin intermediul căruia să poată obţine fonduri pentru investiţii. Proiectul primordial al primarul Dumitru Vulpe este acela de a introduce o reţea de canalizare pe raza întregii comune. Pentru realizarea investiţiei ar avea nevoie de circa 100 de miliarde de lei vechi.

Autorităţile comunei Câlnic pun la cale o asociere cu primăriile Teleşti, Peştişani, Ciuperceni şi Runcu în vederea constituirii unui Grup de Acţiune Locală. Primarul Dumitru Vulpe speră ca prin intermediul acestui GAL să poată obţine fonduri pentru realizarea unui proiect, mult aşteptat de localnici. Este vorba de introducerea unei reţele de canalizare, investiţie care ar ajunge la suma de 100 de miliarde de lei vechi. „Împreună cu primăriile Teleşti, Peştişani, Runcu şi Ciuperceni lucrăm la întocmirea documentaţiei pentru înfiinţarea unui GAL. Ştim că, în judeţul Gorj, mai multe primării au reuşit să primească fonduri pentru investiţii prin intermediul unui Grup de Acţiune Locală care a devenit funcţional de câteva luni. Noi avem nevoie de fonduri pentru realizarea unui proiect de anvergură. Este vorba despre introducerea unei reţele de canalizare pe întreaga suprafaţă a comunei, mai precis pe 32 de kilometri. Pentru a realiza această lucrare avem nevoie de 100 de miliarde de lei vechi”, a declarat Dumitru Vulpe, edilul local.

O altă asociere benefică pentru gorjenii din Câlnic

Primăria Câlnic nu este la prima asociere cu administraţiile publice din împrejurimi. Realizată în urmă cu câţiva ani, o asociere între primăriile Teleşti, Câlnic şi Ciuperceni s-a dovedit a fi benefică pentru localnici. Este vorba despre constituirea unei firme, SC CTC Desalubris SRL, care asigură serviciile de salubrizare pe raza celor trei comune, Consiliul Local Câlnic deţinând 50% dintre acţiuni. Prin fonduri PHARE, în cuantum de 420.000 de euro, societatea înfiinţată de cele trei primării şi-a achiziţionat două autogunoiere şi europubele de trei dimensiuni. „CTC Desalubris SRL asigură serviciile de salubrizare pe raza comunelor Teleşti, Câlnic şi Ciuperceni. La fiecare gospodărie din aceste comune au fost distribuite câte trei pubele, pentru serviciile de salubrizare oamenii plătind o taxă de 4 lei/persoană”, a declarat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: