Primăria Negomir, despăgubită de complexurile energetice

Primarul comunei Negomir, Ion Gruescu, a primit zece miliarde despăgubiri de pe urma complexurilor energetice Turceni şi Rovinari pe care le-a acţionat în judecată din cauză că au ocupat abuziv nişte drumuri din localitate. Din cele zece acţiuni pe care le are la instanţă, primăria a câştigat deja nouă, primarul Gruescu fiind mulţumit că primăria a fost despăgubită la una cu oamenii. Primarul spune că a folosit banii pentru întreţinerea celorlalte drumuri din comună.

Cele două entităţi energetice au fost acţionate în judecată după ce practic au închis drumurile, dar şi celelalte terenuri ale oamenilor. Pentru a avea câştig de cauză, primarul Ion Gruescu a trecut drumurile din bunuri de utilitate publică în proprietatea privată a comunei. Aşa se face că din cele zece acţiuni în instanţă, primăria a câştigat deja nouă.” Ele au fost de utilitate publică după care le-am trecut în proprietatea privată a comunei şi aşa am cerut să negocieze şi cu noi cum au negociat cu fiecare gospodărie în parte. Unde am găsit înţelegere am negociat, unde nu am acţionat în instanţă atât Complexul Rovinari cât şi Turceni. Din zece acţiuni am câştigat nouă, au fost cam zece miliarde pe care i-am folosit tot pentru întreţinerea drumurilor din comună”, a declarat primarul Gruescu.

Reprezentanţii Complexului Energetic Rovinari, entitate cu care primăria Negomir a avut mai multe procese, spun că în cele din urmă instanţa i-a obligat la plata despăgubirilor. ”Cu primăria Negomir ne-am judecat în mai multe procese care s-au soluţionat cu obligativitatea noastră la plata drumurilor distruse de haldare şi exploatare”, a declarat Diana Milea, purtător de cuvânt CE Rovinari.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: