Primăria Negomir, la un pas de dezastru

Firma ce a realizat lucrările la zidul de susţinere din satul afectat de alunecările de teren din comuna Negomir ameninţă primăria cu blocarea conturilor. Ultimul termen acordat de constructor pentru achitarea datoriilor este data de 15 noiembrie. Primarul Ion Gruescu spune că va încerca să evite un dezastru mergând, personal, în audienţă la primul ministru.

Primăria Negomir este ameninţată cu blocarea conturilor de către firma ce a realizat lucrările de consolidare a zonelor afectate de alunecările de teren, în condiţiile în care nu-şi achită datoriile până la data de 15 noiembrie. Acest lucru ar însemna imposibilitatea efectuării plăţii salariilor şi a utilităţilor.  Ion Gruescu, primarul comunei Negomir, spune că a făcut toate demersurile pentru a obţine suma de 20 de miliarde de lei vechi promisă de Guvern şi cu toate acestea până în prezent nu a primit decât şapte miliarde de lei vechi, bani care nu au acoperit decât mai puţin de jumătate din contravaloarea lucrărilor de amenajare a zidurilor de protecţie. “Suntem într-o situaţie disperată. Avem nevoie urgentă de circa 7, 5 miliarde de lei vechi pentru a ne achita datoriile către firma ce a efectuat lucrările de consolidare. Constructorul ne-a păsuit câteva luni, însă acum ne-a ameninţat cu darea în judecată şi blocarea conturilor. Acest lucru ar însemna un dezastru pentru primărie. Vom rămâne fără bani pentru salarii în actualele condiţii de criză”, a declarat Ion Gruescu.

Audienţă

Primarul comunei Negomir este hotărât să meargă în audienţă la primul ministru în condiţiile în care în şedinţa de Guvern de miercuri nu va fi elaborată vreo hotărâre favorabilă. “Ni s-a promis suma de 20 de miliarde de lei vechi şi nu am primit decât şapte miliarde de lei. Întreaga documentaţie este depusă la secretarul de stat. Domnul Mihai Capră a promis că în şedinţa de miercuri va fi aprobată o hotărâre în acest sens. În cazul în care nu se va lua nici o măsură sunt hotărât să merg personal în audienţă la primul ministru”, a declarat Ion Gruescu.

LUCRĂRI

Firma care efectuează zidul de rezistenţă de la Negomir aparţine primarului din Turceni, Ion Iordache. Colegul Iordache l-a păsuit o vreme însă se pare că nici afacerile acestuia nu mai merg la fel de bine.  

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: