Primăria Negomir se judecă cu Camera de Conturi pentru sporuri

Primăria comunei Negomir a dat în judecată Camera de Conturi Gorj în această lună. Mai mulţi angajaţii ai primăriei din comuna gorjeană sunt nemulţumiţi că în urma unui control al instituţiei de control ce a avut loc la începutul anului au fost descoperite mai multe sporuri pe care aceştia le încasau ilegal. Procesul se judecă la Curtea de Apel Craiova, iar primarul Ion Gruescu speră că decizia va fi în favoarea salariaţilor, despre care spune că au salarii mici.

Ion Gruescu a declarat că un control al Camerei de Conturi Gorj efectuat înaintea alegerilor locale la Primăria Negomir a scos la iveală mai multe sporuri pe care unii dintre angajaţii instituţiei le-au încasat timp de doi ani de zile, în perioada 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2010 şi 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011. Primarul localității spune că este vorba despre sporul de dispozitiv şi sporul de confidenţialitate de 10%, care au fost câştigate de angajaţi prin hotărâri judecătoreşti. Camera de Conturi ar fi considerat că acestea ar fi fost încasate necuvenit, aşa că Primăria Negomir, prin primarul Ion Gruescu, a contestat raportul în instanţă. ”Avem un proces cu Camera de Conturi în legătură cu salariile. Au făcut anumite obiecţii cu care noi nu am fost de acord. Controlul a venit înainte de alegeri şi au găsit sporuri. Au întocmit un raport, iar noi am cerut suspendarea activităţii până se clarifică lucrurile”, menţionează Ion Gruescu, primarul din localitatea Negomir. Aşa că Primăria din Negomir a contestat raportul cu pricina la Curtea de Apel Craiova, unde acţiunea se va judeca în septembrie, iar la Tribunalul Gorj s-a cerut pe 23 iulie suspendarea executării actului administrativ. ”Am contestat la Curtea de Apel, iar la Gorj am cerut suspendarea până se judecă acţiunea de la Craiova. Aceste drepturi au fost câştigate de oameni prin hotărâri judecătoreşti şi cred că o să câştigăm”, susţine Ion Gruescu.

SALARII

Ion Gruescu spune că în această situaţie se află cinci angajaţi. Este vorba despre secretarul comunei, fostul contabil, care s-a pensionat între timp, inspectorul de la Registrul Agricol, precum şi doi inspectori de la Direcţia de Taxe şi Impozite. Primarul menţionează că aceşti angajaţi nu au salarii prea mari, acestea variind de la şapte milioane lei vechi până la 11 milioane. ”Cred că vom câştiga pentru că salariile sunt mici”, susţine Ion Gruescu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: