Primăria nu taxează comercianţii de pe Insuliţă dacă plouă

Vremea rea din ultima perioadă a încurcat planurile comercianților veniți să facă vânzare la Târgu Jiu cu ocazia Zilelor Orașului. Din cele 38 de terase înscrise, doar 33 au mai ajuns pe insulița de pe Jiu. Unul din comercianți s-a retras ieri din cauza ploilor care l-au împiedicat să facă vânzare. Cert este că patronii de terase nici nu-și mai fac speranțe că vremea se va îndrepta. Vestea bună este că primăria nu îi va taxa pentru zilele în care a plouat.

Zilele oraşului Târgu Jiu s-au dovedit a fi un eşec anul acesta pentru zecile de comercianţi ajunşi pe insuliţa de pe Jiu. Toţi mărturisesc că anul acesta încasările au fost foarte slabe din cauza ploilor care nu le-au permis târgujienilor să iese din casă. ”Am început de marţi să vin aici dar nu a mers deloc. Deloc înseamnă nimic. Şi vremea şi poziţia mă cam dezavantajează şi când spun nimic chiar nimic. Sunt începător în domeniu, este primul an în care vin dar am avut ghinionul începătorului. Nici măcar pentru week-end nu am speranţe pentru că dacă vremea va fi la fel nici măcar eu nu aş ieşi din casă”, a declarat unul dintre comercianţii de pe insuliţă.

Primăria nu-i taxează

Chiar și vestea că primăria nu-i va taxa pentru zilele în care nu au înregistrat profit i-a lăsat rece pe comercianți. Spun că preferau să aibă clienţi decât să fie scutiți de taxă. ”Lumea a văzut că este vremea rea și nu a mai ieșit din casă. Dacă am avut 50 de lei până acum e bine dar nici atât. Anul acesta nu ne-a mers bine. Suntem îngrijorați pentru că am investit și noi bani, am avut cheltuieli cu marfa și nimic. În fiecare an, de zece ani venim dar niciodată ca acum. E bine că nu ne taxează și sunt înțelegători dar mai bine să facem și noi ceva”, a spus un alt comerciant.

ÎNCASĂRI

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu recunosc că vremea rea le-a cam dat bătăi de cap dar speră ca în week-end să fie încasări.”Am avut 38 de terase înscrise, cinci nu au mai venit deloc iar marți s-a retras o societate de alimentație publică din cauza vremii. Le-a mers foarte prost zilele astea motiv pentru care nici nu le vom percepe taxa”, a declarat Florența Țârcă, șefa serviciului Concesionări din cadrul primăriei Târgu Jiu.  Anul trecut, primăria a avut încasări de aproximativ 600 de milioane lei vechi.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: