Primăria Samarinești, fără bani de salarii

Angajații Primăriei Samarinești riscă să rămână fără bani în buzunare în această lună. Se apropie ziua de salariu, însă Primăria nu are fonduri suficiente pentru a-i plăti pe cei 15 salariați. Situația financiară a primăriei se înrăutățește pe zi ce trece, având în vedere că încasările din taxe și impozite sunt de la o lună la alta tot mai mici, iar banii încasați de la Finanțe sunt insuficienți. De asemenea, suma primită pe Hotărâre de Guvern a fost blocată în cont.

Primăria Samarinești nu mai are cu ce să își plătească proprii angajați. În frunte cu primarul Marian Ardeiu, oamenii așteaptă să se găsească o soluție înainte de ziua de salariu de pe 5 iulie. Primarul spune că Samarineștiul este o comună săracă, unde gradul de încasare a taxelor este redus și care nu primește suficient ajutor financiar din partea instituțiilor abilitate. ”Nu ne ajung banii pe care îi primim de la Finanțe și pe care îi încasăm din taxe și impozite. Noi suntem 15 angajați de toți, deși organigrama prevedea 17. Tocmai din această cauză nu am completat această schemă. De la Finanțe ne intră 20.000 lei, iar cu ce am mai primit din taxe avem 30.000. Iar noi avem nevoie de aproape 50.000 lei. Noi întotdeauna am avut probleme cu banii, fiind o comună săracă”, spune primarul Mircea Ardeiu din Samarinești. Problemele cu salariile au început să apară încă de luna trecută, când angajații trebuiau să primească banii pentru ce au muncit în luna mai. ”Pentru luna trecută ne-am împrumutat bani din trimestrele III și IV, pe care i-am adus în trimestrul II, iar acum suntem în imposibilitatea de a mai plăti salariile”, susține Marian Ardeiu.

Primarul spune că deși a primit prin Hotărâre de Guvern o sumă destul de mare, care i-ar fi scăpat de cheltuielile comunei, fiind o gură de aer, banii au fost blocați în conturile instituției. Este vorba de sumele pe are le-au primit primarii PDL şi pe care premierul Victor Ponta le-a blocat. O soluție, spune acesta, ar fi ca Trezoreria să îi lase să se împrumute din banii pe care îi mai au încă în cont sau prin rectificare. ”Din banii pe care i-am primit prin Hotărâre de Guvern, de peste trei miliarde lei vechi am mai achitat facturi restante, am cumpărat pubele, că nu aveam deloc, am mai plătit pentru deszăpezirea făcută astă-iarnă. Vrem să ni se recunoască măcar cheltuiala de un miliard ce am făcut-o din acești bani”, menționează Ardeiu. Primarul explică faptul că a făcut acțiune în instanță atunci când s-a hotărât retragerea acestor fonduri, însă acțiunea a fost respinsă. În cazul în care nu va putea debloca niciun ban din cont primarul va înainta un memoriu la Guvern sau va apela la Consiliul Județean Gorj. ”O să mergem și la București pentru că trebuie să trăiască cumva și această comună.  Trebuie ajutați și cei care nu au”, susține primarul.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: