Primăria și biblioteca din comuna Prigoria vor fi modernizate

Centrul primăriei Prigoria va arăta în viitor așa cum ar trebui să arate fiecare comună care se vrea a fi europeană. În acest moment se lucrează la reabilitarea bibliotecii comunale, unde se vor muta pentru o perioadă funcționarii primăriei, pentru că şi aceasta va intra în reabilitare capitală. Primarul din comuna Prigoria speră ca în scurt timp să finalizeze și lucrările la ansamblul dedicat eroilor. Dacă pentru reabilitarea bibliotecii și a ansamblului monumental s-au obținut fonduri, același lucru se încearcă și pentru modernizarea primăriei.

Prima bibliotecă comunală realizată în județul Gorj se află în comuna Prigoria. Aceasta a fost realizată în anul 1996 pe temelia unei foste magazii boierești și de atunci aici nu s-a mai făcut nicio reparație. Autoritățile locale au decis că este timpul să intre în reabilitare, pentru că aici își vor desfășura activitatea în perioada următoare angajații din administrația publică locală, pentru că şi primăria va fi reabilitată în totalitate.

Primăria funcţionează într-o fostă casă boierească și aici nu s-a făcut nicio reparație. „Biblioteca este făcută în 1996 și a fost prima bibliotecă construită în județul Gorj. Am realizat-o pe temelia unei foste magazii boierești. Acum o modernizăm din două motive, pentru că din 1996 și până acum nu a mai suferit nicio reparație, dar și pentru că activitatea primăriei se va muta acolo pentru că va intra și sediul primăriei în reabilitare. La modernizarea bibliotecii suma este de 61.999 de lei, iar la primărie nu știm deocamdată valoarea investiției pentru că acum am depus proiectul ca să obținem finanțare. Este vorba de câteva miliarde de lei vechi. Primăria nu a fost reabilitată niciodată și este casa unor boieri”, a precizat Emil Răgman, primarul comunei Prigoria.

Centrul, reabilitat în totalitate

După ce biblioteca și primăria vor fi gata, comuna Prigoria se va putea mândri cu un centru civic european, pentru că aici se află Școala Gimnazială din Prigoria care a fost reabilitată, Dispensarul făcut cu bani de la Banca Mondială și unde funcționează acum 2 farmacii și Centrul de Permanență, dar și Biserica. Ca totul să fie pus la punct, primarul Emil Răgman a decis în urmă cu 2 ani să facă aici și un ansamblu monumental pentru eroii din Prigoria, care și-au dat viața pentru țară. „Lucrăm de 2 ani la un monument istoric, pentru că trebuie să i se aplice anumite tratamente. Valoarea investiției este de 63.261 de lei, este vorba de un ansamblu compus din postament, soldat, o flacără în fața monumentului, tunurile care vor fi făcute și trei catarge. Sperăm să fie gata anul acesta. Avem eroi aici la Prigoria care au decedat la Războiul de independență, dar și în primul și cel de-al doilea Război Mondial”, a mai spus Emil Răgman.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: