Primăria Târgu Jiu a redus redevenţa pentru parcarea din Piaţa Centrală

Primăria Târgu Jiu va scoate din nou la licitaţie terenul din zona Pieţei Centrale care îi fusese concesionat lui Dumitru Huidu în vederea realizării unei parcări supraterane.Ultima procedură de acest gen a fost organizată la sfârşitul lunii august, însă nu s-a găsit nici un investitor. Pentru ca oferta să fie mai atractivă, municipalitatea a redus redevenţa cu 40%.

Primăria Târgu Jiu va concesiona terenul în suprafaţă de 2.949 mp, situat în zona Pieţei Centrale, în vederea amenajării unei parcări publice supraterane. Licitaţia publică va fi reluată în luna decembrie, după ce în urmă cu aproximativ patru luni nu s-a primit nici o ofertă din partea investitorilor. La vremea respectivă primăria a impus o garanţie de participare în valoare de 480.000 lei, contravaloarea taxei de concesiune pentru doi ani, calculată plecând de la preţul minim de pornire al licitaţiei de 10.000 lei/nivel/lună. Pentru licitaţia de luna viitoare, municipalitatea a redus valoarea redevenţei de la 10.000 lei/lună/nivel la 6.000 lei/lună/nivel, perioada de graţie fiind de doi ani. “Pentru ca oferta să fie mai atractivă s-a redus nivelul redevenţei minime lunare de la 100 de milioane de lei vechi/nivel la 60 de milioane de lei vechi/nivel, termenul de graţie fiind de 2 ani. După parcurgerea tuturor paşilor vom demara procedura de licitaţie. Caietul de sarcini este deja întocmit de la licitaţia trecută, însă vom modifica valoarea redevenţei. Estimăm că terenul va fi scos la licitaţie peste aproximativ o lună de zile”, a declarat Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Parcarea propusă de solicitanţi va trebui să aibă o configuraţie de minim P+1 şi să asigure cel puţin 200 de locuri.

FALIMENT

Primăria organizează licitaţie pentru a treia oară, după ce Dumitru Huidu, cel care concesionase terenul în urmă câţiva ani, a dat faliment, iar în luna august nu s-a înregistrat nici o ofertă. Dacă Huidu promitea că va realiza atât parcarea cât şi spaţii comerciale, în prezent potenţialii investitori trebuie să ia în calcul decât prima varianta, amenajarea unor altfel de spaţii fiind interzisă de către municipalitate, singura destinaţie a terenului râmând aceea de parcare supraterană.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: