Primăria Târgu-Jiu caută director pentru Direcţiei “Constantin Brâncuşi”

Nicio persoană nu şi-a depus candidatura pentru şefia Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi“, chiar dacă interesaţi sunt mulţi. Pentru şefia direcţiei s-a vehiculat numele scriitorului Marius Marian Şolea sau a jurnaliştilor Ovidiu Popescu şi Narcis Daju. Unii au infirmat, alţii se mai gândesc. Important pentru cei care îşi caută loc de muncă: noua instituţie de cultură va angaja 15 persoane.

Reprezentanţii primăriei anunţă că orice absolvent de studii superioare poate deveni directorul instituţiei chiar dacă nu are foarte multe cunoştinţe culturale, principala condiţie fiind aceea de a face dovadă calităţilor manageriale şi de a cunoaşte o limbă străină. “Aceste calităţi vor fi testate chiar de către reprezentanţii Ministerului Culturii ce vor face parte din comisia de analiză a proiectelor de management. De asemenea, vor trebui să cunoască o limbă străină deoarece vor lucra şi cu instituţii internaţionale”, a declarat Cornelia Fometescu, directorul Compartimentului Resurse Umane din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Concursul constă în depunerea de proiecte de management. Candidaţii vor trebui să prezinte intenţiile lor referitoare la activitatea direcţiei pentru o perioadă de 3 ani.

16 angajaţi la Direcţia de Cultură

Direcţia de Cultură “Constantin Brâncuşi” va funcţiona cu un număr de 16 angajaţi: un post de conducere şi 15 posturi de execuţie. Imediat ce va fi ocupat postul de director, vor fi scoase la concurs celelalte 15 posturi existente încă în organigrama fostului Centru Brâncuşi. “La fostul Centru Brâncuşi erau angajate 4 persoane, deşi aprobate 15 posturi contractuale. Pentru toate aceste funcţii de execuţie se va organiza concurs imediat după ocuparea postului de director”, a mai precizat Cornelia Fometescu.

Cine vrea să fie director

În prezent, directorul interimar al Direcţiei “Constantin Brâncuşi” este Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, care a spus că nu va candida.

Printre cei care se vehicula că va candida este Marius Marian Şolea. Acesta a spus că nu va participa pentru că concursul este aranjat. „Nu particip la concurs pentru că e aranjat. Din păcate pentru mine a picat acest târg. Eu cred că în ultima vreme interesul cultural şi pregătirea lui Ovidiu Popescu este hotărâtoare. Când domnul primar mi-a spus probabilitatea asta şi oportunitatea asta, i-am spus că da. Dar îi spusesem nişte condiţii exacte care nu converg cu interesele domniei sale”, a spus acesta. Jurnalistul Ovidiu Popescu a refuzat să comenteze, chiar dacă voci spun că acesta va participa la concurs.

Jurnalistul Narcis Daju nu exclude o candidatură. „Încă nu am luat o hotărâre în această privinţă, mai este timp suficient până pe 25 octombrie. Iau în calcul şi această variantă”, a spus Daju.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: