Primăria Târgu Jiu construieşte o grădiniţă în cartierul Narciselor

Autoritățile locale au demarat lucrările pentru construirea unei noi grădinițe în cartierul Narciselor, acolo unde au fost ridicate mai multe blocuri ANL și locuințe sociale. Este prima unitate de învățământ preșcolar realizată într-un program susținut de Guvern în care mai sunt prevăzute construcția altor patru grădinițe.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat, miercuri, că lucrările vor fi finalizate în primăvara lui 2014, costurile construcției fiind de aproximativ 700.000 de lei. "Au început lucrările la prima grădiniță dintr-un program de cinci grădinițe care se vor construi la Târgu-Jiu pe un program susținut de Guvern. Prima grădiniță se va ridica în noul cartier din zona Narciselor. Este o grădiniță cu o capacitate de aproximativ 50 de locuri. Sper ca în primăvara lui 2014 să fie gata, depinde și de timp", a menționat Florin Cârciumaru.
Unitatea, care va avea o capacitate de 50 de locuri, este realizată printr-un program al Ministerului Educației, urmând ca municipalitatea să asigure toate condițiile necesare funcționării acesteia. "Grădinița face parte din programul pe termen mediu al primăriei de construire a unor noi unități de învățământ preșcolar. Aceasta se înscrie în programul derulat prin Ministerul Educației și este cofinanțată de la bugetul local. La această grădiniță investiția de bază se realizează prin Ministerul Educației, iar partea de utilități, racorduri la utilități, împrejmuire, echipamentele în centrala termică, locul de joacă, adică toată sistematizarea va fi asigurată de la bugetul local", a precizat și șeful serviciului de investiții din cadrul primăriei, Raul Chiriac.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: