Stoican vrea performanţă, dar nu de pe o zi pe alta

ACS Viitorul Târgu Jiu a acumulat şase puncte din primele trei etape cu noul antrenor Flavius Stoican. Numit în grabă, înainte de debutul acestui sezon, tehnicianul a declarat că a acceptat pentru că se doreşte performanţă, dar nu imediat.

Trecut deja prin episodul Petrolul Ploieşti, unde s-a dorit imediat ce preluase echipa promovarea în Liga 1, antrenorul Flavius Stoican a ales în acest sezon un club care i-a promis că va avea răbdare până cînd se va ajunge la performanţă. Din atitudinea clubului faţă de fostul tehnician Ciprian Lupuţ, care dorea performanţă imediat, se înțelege că oficialii de la Viitorul sunt pe aceeași lungime de undă cu noul antrenor. ”Am venit la această echipă pentru că am întâlnit oameni care îşi doresc performanţă, dar nu de pe o zi pe alta. Şi cred că putem construi o echipă care să joace fotbal”, a declarat Soican după victoria de la Recea.

Acesta a precizat că mai are mult de muncă la echipă: „ Pe termen scurt, îmi doresc ca să luăm fiecare meci în parte și, dacă suntem mai buni decât adversarii, să-l câştigăm. Gândul meu este să facem o echipă să joace fotbal, să le fie drag, să aibă plăcere să fie responsabili. Într-adevăr, mai este mult de muncă, dar am jucători cu calităţi. Sunt jucători care știu fotbal”.

Ultima dată, Flavius Stoican a antrenat-o pe Petrolul, în prima parte a sezonului trecut, de unde a fost demis după ce obiectivul promovării se îndepărtase. La Viitorul Târgu Jiu antrenorul nu va mai avea această presiune şi se vede deja că are rezultate bune.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: