Primăria Târgu Jiu nu a preluat terenul Garnizoanei din lipsa banilor

Conducerea Primăriei Târgu Jiu încearcă de mai mulţi ani să preia terenul Garnizoanei, însă transferul nu s-a realizat din cauză că nu s-au respectat cele două condiţii impuse MApN. Autorităţile locale trebuiau să ridice un gard de plasă pe o suprafaţă de 900 de metri, pe partea laterală a unităţii, şi să asfalteze un kilometru şi jumătate din căile de acces din interiorul acesteia. Potrivit viceprimarului Aurel Popescu, în bugetul pe 2014 nu au fost prevăzute fonduri pentru investiţiile cerute de MApN. Acesta a mai precizat că vor exista astfel de prevederi bugetare în anul 2015.

Municipalitatea nu a semnat nici în acest an protocolul privind transferul terenului neutilizat al Garnizoanei Târgu Jiu. Potrivit notei de fundamentare a unei hotărâri de Guvern emisă în anul 2013, Ministerul Apărării Naţionale a fost de acord cu transferul suprafeţei de teren, inclusiv construcţii, de 39,3839 ha, din imobilul 341 Târgu Jiu din domeniul public al statului şi din administrarea MApN în domeniul public al municipiului Târgu Jiu şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului cu două condiţii, care nu au reuşit a fi îndeplinite până în momentul de faţă. Asta pentru că autorităţile locale nu găsit fonduri pentru împrejmuire şi amenajarea unor alei. „Transmiterea părţii din imobilul 341 Târgu Jiu se va face condiţionat de realizarea din fonduri proprii ale Primăriei Municipiului Târgu Jiu a următoarelor lucrări: refacerea împrejmuirilor pe laturile Est-Vest şi Nord ale părţii din imobilul 341 Târgu Jiu care rămâne în domeniul public al statului şi în administrarea MApN, din plasă bordurată pe stâlpi metalici, înainte de predarea părţii de imobil, în administrarea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu; refacerea căilor de acces din incinta părţii din imobilul 341 Târgu Jiu care rămâne în domeniul public al statului şi în administrarea MApN”, se arată în nota de fundamentare a unei Hotărâri de Guvern, emisă în anul 2013.

Autorităţile locale spun că nu s-a renunţat la ideea de a prelua terenul neutilizat al Garnizoanei. Ba mai mult, viceprimarul Aurel Popescu să asigurări că în bugetul anului 2015 vor fi prevăzute fondurile necesare pentru realizarea investiţiilor. „Ni s-a cerut să împrejmuim terenul şi să amenajăm nişte alei de acces. În anul 2014 nu au fost prevăzuţi bani pentru aceste investiţii, însă cu siguranţă în bugetul pe anul 2015 vom avea alocate fonduri pentru a rezolva problema solicitărilor impuse de MApN”, a declarat Aurel Popescu.

INTENŢII

Primăria Târgu Jiu intenţiona să folosească terenul Garnizoanei pentru extinderea cimitirului municipal, pentru amenajarea unei zone de agrement, pentru sistematizarea zonei prin crearea de noi artere de circulaţie şi reţele edilitar - gospodăreşti, precum şi a realizării unor obiective de investiţii cu caracter social.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: