Primăria Târgu Jiu nu mai are acces la credite

Autorităţile locale din Târgu Jiu nu mai contractează un leasing financiar pentru achiziţionarea de autoturisme prin programul Rabla. Plata maşinilor se va face de la bugetul local, asta pentru că municipalitatea nu mai poate contracta astfel de credite, dat fiind faptul că a depăşit limitele anuale pentru finanţările rambursabile.

Într-o hotărâre de consiliu local din luna aprilie, consilierii locali au aprobat casarea unui număr de 5 autoturisme pentru achiziţionarea prin programul de înnoire a parcului auto au unor alte cinci autoturisme. Tot atunci s-a aprobat ca diferenţa până la valoarea de achiziţie a noilor autoturisme să se asigure prin contractarea unui leasing financiar. La şedinţa de consiliu local de acum două zile, s-a revenit cu o altă hotărâre pentru modificarea celei din luna aprilie, prin care s-a aprobat ca diferenţa până la valoarea de achiziţie a noilor autoturisme să fie asigurată prin plata directă din bugetul local. “Având în vedere faptul că potrivit HG 1182/2012 privind aprobarea limitelor anuale, aferente anilor 2013, 2014 şi 2015, pentru finanţările rambursabile care pot fi contractate şi pentru tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate de unităţile/subdiviziunile administrativ teritoriale nu mai există limite pentru acordarea avizului favorabil pentru contractarea leasingului financiar, propunem modificarea art.5 din HCL 173/29.04.2013 prin suportarea diferenţei până la valoarea de achiziţie a noilor autoturisme integral din bugetul local”, se arată în referatul semnat de directorul economic al primăriei Târgu Jiu, Narcisa Cristea.   

Deşi municipalitatea face referire la cinci autoturisme noi pentru care au solicitat vouchere prin programul Rabla, Agenţia Fondului de Mediu a dat avizul deocamdată doar pentru trei tichete. Maşinile care vor fi achiziţionate vor merge la Direcţia Publică de Patrimoniu, la Direcţia Publică de Venituri, iar o alta îi este destinată primarului Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: